Αναβαθμισμένο χοτ ντογκ με σκόρδο και παρμεζάνα (σαν σκορδόψωμο)
Σκόρδο, παρμεζάνα, ψωμάκι τραγανό εξωτερικά και αφράτο στο εσωτερικό του και ζουμερό λουκάνικο, για όσους έχουν βαρεθεί το χοτ ντογκ με τον κλασικό συνδυασμό κέτσαπ – μουστάρδας.
Υλικά για τη Συνταγή
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης για χοτ ντογκ
4 ψωμάκια μακρόστενα για χοτ ντογκ
80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο
Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε το αρωματικό βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το ψιλοτριμμένο σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του (προσέξτε να μην το κάψετε). Αφήστε το στην άκρη.
2. Σοτάρετε τα λουκάνικα σε ένα άλλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν μια όμορφη και ελαφριά κρούστα. Μπορείτε επίσης να βράσετε τα λουκάνικα, να τα ψήσετε στο airfryer ή στο φούρνο ή ακόμα και σε μια τοστιέρα ή γκριλιέρα.
3. Ψήστε και τα ψωμάκια στο ίδιο σκεύος, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση (χωρίς να τα διαχωρίσετε εντελώς) και αλείψτε τα με το αρωματικό σκορδοβούτυρο.
4. Βάλτε τα λουκάνικα μέσα στα ψωμάκια, τρίψτε από πάνω με άφθονη παρμεζάνα, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και νιφάδες μπούκοβο, αν επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Ολονύχτια βρώμη με μπανάνα και φυστικοβούτυρο