Ξεκίνησε η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα «45άρια»
Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για απευθείας αναθέσεις.
Η δίκη διαχωρίστηκε ως προς για τον πρώην αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 456 τέτοια έργα, με τη ζημία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης να υπολογίζεται σε 6,5 εκ. ευρώ.
Καταδικάστηκε ήδη σε 8 χρόνια κάθειρξη
Επίσης κατηγορούνται ότι το ίδιο διάστημα προχώρησαν σε 82 συμβάσεις με πρόσωπα τα οποία πληρώθηκαν χωρίς όμως να προσφέρουν το συγκεκριμένο έργο, ενώ απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Νομαρχίας σαν υπάλληλοι. Για παρόμοιες συμβάσεις έργου ο πρώην Νομάρχης την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών.
Για την τωρινή δίκη αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ακολουθούσε τις υποδείξεις των υπηρεσιακών στελεχών που γνώριζαν το νομικό καθεστώς. Την κατηγορία αρνούνται και τα υπηρεσιακά στελέχη.
Στην κατάθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής αναφέρθηκε στον έλεγχο που έκανε εντοπίζοντας ιδιόμορφα χαρακτηριστικά στους πίνακες των έργων με κοινά ονόματα και λογαριασμούς, που ενίσχυσαν τις υποψίες για τις απευθείας αναθέσεις. Η δίκη διακόπηκε για την προσεχή Τρίτη.
Διαβάστε επίσης