search
ΤΕΤΑΡΤΗ 04.02.2026 16:42
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Χίο: Αποκάλυψη «Καθημερινής» – Δεν τέθηκε σε λειτουργία η κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού

04.02.2026 14:58
xios limeniko

Την ώρα που το υπουργείο Ναυτιλίας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο, όσο και για το τι ακριβώς προηγήθηκε, φαίνεται ότι ήδη δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία στη Χίο, η οποία μέχρι στιγμής «μετράει» 15 νεκρούς μετανάστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το περιστατικό δεν έχει καταγραφεί οπτικά, καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρχε κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα δεν την είχε ενεργοποιήσει. Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό ισχυρίζεται ότι η βάρκα που μετέφερε περίπου 38 μετανάστες, επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του και στην προσπάθεια αυτή ανατράπηκε.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω περιπολικό σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα. Πληροφορίες από το Αρχηγείο του Λιμενικού ωστόσο, λένε ότι αυτή δεν είχε ενεργοποιηθεί από τα μέλη του πληρώματος προκειμένου να μαγνητοσκοπεί το επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και αν ήταν ενεργοποιημένη δεν θα είχε καταγράψει το συμβάν γιατί πρόκειται για κάμερες που «γράφουν μακριά» και όχι σε κοντινή απόσταση.

Από εκεί και πέρα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο χειριστής του δουλεμπορικού σκάφους να είναι ο Μαροκινός άνδρας που συγκαταλέγεται μεταξύ των διασωθέντων. Οι διασωθέντες (όλοι Αφγανοί πλην του Μαροκινού που εξετάζεται ως βασικός ύποπτος) φέρονται να έχουν περιγράψει στα στελέχη του Λιμενικού ότι ο χειριστής του σκάφους ήταν «αραβόφωνος».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, ο άνδρας δεν έχει αναγνωριστεί καθώς οι μετανάστες φέρονται να ανέφεραν ότι φορούσε κουκούλα και τα χαρακτηριστικά του δεν ήταν ευδιάκριτα. Οι διασωθέντες μετανάστες έχουν ατύπως εξεταστεί από τα στελέχη του Λιμενικού, ενώ ορισμένοι πιθανόν να έχουν δώσει και επίσημη κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι φέρονται να περιγράφουν ότι το σκάφος του Λιμενικού έριξε πάνω τους φως με προβολέα και ότι στη συνέχεια το δουλεμπορικό προσέκρουσε στο σκάφος του Λ.Σ. Άλλοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν είδαν τι συνέβη και ότι μετά από μια σύγκρουση βρέθηκαν στο νερό. Από το Αρχηγείο του Λιμενικού αναφέρεται ότι το δουλεμπορικό σκάφος έκανε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά χτυπώντας το σκάφος του Λιμενικού στη δεξιά πλευρά του.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Χίο: Οι δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο του νησιού – «Υπήρχαν πολλές εισαγωγές, πολλοί-πολλοί τραυματίες» (Video)

Εξαφάνιση Λόρας: Το κρυπτογραφημένο mail, το όνομα γνωστής ηθοποιού και η αναμονή από Γερμανία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πολύ ισχυροί άνεμοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04.02.2026 16:41