ΤΕΤΑΡΤΗ 25.02.2026 15:29
MENU CLOSE

Πασόκοι αποθεώνουν Πλεύρη – Το είδαμε κι αυτό

25.02.2026 12:32

Να έχουν οι πασκογενείς υπουργοί μία κάποια αποδοχή και αναγνώριση μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το καταλαβαίνω. Λογικό είναι καθότι προέρχονται από το χώρο και επίσης έχει ακόμα πολλούς Ακραιοκεντρώους το ΠΑΣΟΚ – και στην ψυχή… «μητσοτακικούς».

Βλέπετε, κάποιοι Πασόκοι έσπευσαν να αποδεχθούν ως… μεγάλη αλήθεια τη δήλωση του Πλεύρη ότι κανείς δεν είπε τίποτα για το εμπορικό που προσέγγισε το ναυαγισμένο σκάφος νότιας της Κρήτης (χάθηκαν πολλοί άνθρωποι), ενώ αν ήταν του Λιμενικού, τότε τα κόμματα της Αριστεράς θα φώναζαν για σκόπιμους πνιγμούς.

Βέβαια ο Πλεύρης αποσιωπά σκοπίμως ότι η χώρα έχει καταδικαστεί για pushback – τις οποίες κάνει το λιμενικό και όχι τα… εμπορικά πλοία! Αποσιωπά το ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιβεβαίωσε το 2025 τη συστηματική φύση αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες συχνά έχουν θανατηφόρα αποτελέσματα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Αποσιωπά ότι σε βάρος της σημερινής ηγεσίας του Λιμενικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Τέτοια δίωξη δεν έχει ασκηθεί σε βάρος κάποιου καπετάνιου… εμπορικού πλοίου.

Και εντάξει, από τον Θάνο τον Πλεύρη μπορεί να το περιμένει κανείς να το ακούσει όλο αυτό – πρέπει να δικαιολογήσει και μία ακραία πολιτική.

Οι Πασόκοι που τον… αποθεώνουν τι ακριβώς εννοούν;

Διαβάστε επίσης:

Ο Αθανασίου και οι εκλογές

Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει μόνος του και με τη «χορηγία» ΠΑΣΟΚ, Τσίπρα και λοιπών δυνάμεων

Πονοκέφαλος Παπαστεργίου στο Μαξίμου λόγω «Βιολάντα»

ΤΕΤΑΡΤΗ 25.02.2026 15:26
Exit mobile version