ΔΕΥΤΕΡΑ 02.03.2026 16:20
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Εδιμβούργο για άνδρα οπλισμένο με μαχαίρια, δύο τραυματίες (photos/video)

02.03.2026 13:52

Άνθρωποι φέρεται να δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που έφερε πάνω του δύο μαχαίρια στην πόλη της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Ουίλιαμ Ράμσεϊ, κάτοικος της περιοχής, είπε στην εφημερίδα ότι θεωρεί πως ο άνδρας αυτός βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας του.

Όπως είπε ο ίδιος: “Εσπασε κατάστημα της γειτονιάς και πιθανόν μαχαίρωσε δύο ανθρώπους, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ένοπλοι αστυνομικοί και σκυλιά βρίσκονται εδώ περίπου δύο ώρες”.

Σε ανακοίνωσή της, η Police Scotland νωρίτερα ανέφερε: «Συστήνεται στο κοινό να αποφεύγει την περιοχή Κάλντερ του Εδιμβούργου έπειτα από αναφορές για άνδρα με αιχμηρό όπλο. Αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων μονάδων, βρίσκονται στο σημείο».

Ο αρχιθεωρητής Scott Kennedy δήλωσε: «Το περιστατικό έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο και δεν πιστεύεται ότι υπάρχει ευρύτερος κίνδυνος για το κοινό. Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια. Εξειδικευμένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων αστυνομικών, βρίσκονται σε κοντινή ιδιοκτησία και οι έρευνες συνεχίζονται. Δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Royal Infirmary of Edinburgh για ιατρική περίθαλψη. Κατανοώ ότι πρόκειται για ένα ανησυχητικό περιστατικό για την τοπική κοινότητα. Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στην περιοχή όσο συνεχίζονται οι έρευνες. Όποιος έχει πληροφορίες ή ανησυχίες μπορεί να απευθυνθεί στους παρόντες αστυνομικούς ή να καλέσει στο 101.»

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Στους 165 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό σε δημοτικό σχολείο θηλέων – Αρνείται εμπλοκή το Ισραήλ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επίθεση με στόχο την εξόντωση Νετανιάχου ισχυρίζονται ότι εξαπέλυσαν οι Ιρανοί

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πεντάγωνο «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς τον Λευκό Οίκο – «Το Ιράν δεν σχεδίαζε πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις»

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.03.2026 16:16
Exit mobile version