search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:22
MENU CLOSE

Ο κακός μας ο καιρός! Προβλήματα σε Αττική και Πάτρα, «βούλιαξε» η Ηλεία (Photos/ Video)

22.10.2015 07:40
Ο κακός μας ο καιρός!  Προβλήματα σε Αττική και Πάτρα, «βούλιαξε» η Ηλεία (Photos/ Video) - Media

Σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα και στην Αττική από την ισχυρή νεροποντή.

 

Σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα και στην Αττική από την ισχυρή νεροποντή.

Χάος στους δρόμους – Κατέρρευσε σπίτι στο Καματερό

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Αττική, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές. Στο Καματερό, πριν από λίγη ώρα, κατέρρευσε παλιό ακατοίκητο σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στο ρέμα της περιοχής.

Παράλληλα, έως αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 315 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων. 

Στους περισσότερους δρόμους της Αττικής επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει αυτή την ώρα στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου, όπου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ στην Ελευσίνα

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα. Συνολικά οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 160.

«Πνίγηκε» η Ηλεία – Ποτάμια οι δρόμοι, λίμνη… η Βάρδα

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην Ηλεία από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έχει ξεσπάσει από χθες το βράδυ οι δρόμοι σε πολλά σημεία του νομού είναι πλημμυρισμένοι, ενω συγκεκριμένα στη Βάρδα οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Λόγω του όγκου του νερού μάλιστα έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων! 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το βίντεο από τη Βάρδα που έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνη!

Όπως αναφέρει το patrisnews λίγο μετά τις 7 το πρωί στη διασταύρωση της Βάρδας ένα όχημα ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας…

Τεχνικά κλιμάκια της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται στην περιοχή της Βάρδας, όπου μαζί με συνεργεία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας.

«Βασικό μας μέλημα αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως την Βάρδα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέπεται τις πληγείσες περιοχές. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η τοπική παραγωγή».

Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, συνεργεία της περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην περιοχή, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για να παρέμβουν, σε περίπτωση που σημειωθούν και πάλι έντονες βροχοπτώσεις.

Πλημμύρισε και η Πάτρα…

Εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, από νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Ο καιρός κατά τόπους

Κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. 
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. 
Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια. 

Μακεδονία, Θράκη 
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. 
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλασσιά – παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα. 
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ 
θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. 
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. 
Θερμοκρασια: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι σχάρες. 
Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. 
Θερμοκρασια: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. 
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασια: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική 
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. 
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασια: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. 
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

πρόγνωση για την Παρασκευή 23-10-2015 
καιρός: κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια. 
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. 
Θερμοκρασια: σε σταδιακή πτώση από βορά προς νότο.

 

Πηγή φωτό: patrisnews/tempo24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:17