search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:05
MENU CLOSE

Επαφές Τσίπρα με τους αρχηγούς- «Κλειδώνει» για το Σάββατο το μεσημέρι το συμβούλιο

27.11.2015 09:15
Επαφές Τσίπρα με τους αρχηγούς- «Κλειδώνει» για το Σάββατο το μεσημέρι το συμβούλιο  - Media

“Κλειδώνει” η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο.

 

“Κλειδώνει” η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την πρωτοβουλία για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη αλλά και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά ενώ συνομίλησε και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να συμμετάσχει.

Γεννηματά: Διαφωνώ πλήρως με την ατζέντα

Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε συζήτηση για το ασφαλιστικό, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της τηλεφώνησε πριν από λίγο, για να την ενημερώσει για την πρωτοβουλία του.

Σε αυστηρό ύφος, όπως λένε κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές στον κ. Τσίπρα ότι διαφωνεί πλήρως με την ατζέντα που έχει προτείνει και εδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού.

«Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, διεμήνυσε ότι μπορούν να συζητηθούν τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό και γι αυτά είναι έτοιμη να συμμετέχει και να συζητήσει.

“Οχι” από Κουτσούμπα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμα είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσούμπας απαντά αρνητικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48