search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:16
MENU CLOSE

«Θυσία» στο βωμό της συμφωνίας ο Γερμανός κωμικός που σατίρισε τον Ερντογάν

13.04.2016 06:05
«Θυσία» στο βωμό της συμφωνίας ο Γερμανός κωμικός που σατίρισε τον Ερντογάν - Media
 
Η Γερμανία εξετάζει το τουρκικό αίτημα για παραπομπή του κωμικού που έγραψε ένα σκληρό ποίημα για τον Τούρκο πρόεδρος, είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

 

 

Η Γερμανία εξετάζει το τουρκικό αίτημα για παραπομπή του κωμικού που έγραψε ένα σκληρό ποίημα για τον Τούρκο πρόεδρος, είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Το αίτημα θέτει ένα παράξενο δίλημμα για την Γερμανίδα ηγέτη, γράφει το Time, καθώς στηρίζεται στην Τουρκία για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές στην Ευρώπη.

Η Τουρκία έστειλε στη Γερμανία επίσημο αίτημα για ποινική δίωξη του κωμικού Jan Boehmermann, είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Ο Boehmermann διάβασε στην τηλεόραση του ZDF, πριν από δύο εβδομάδες το συγκεκριμένο ποίημα για να απαντήσει στην αντίδραση της Τουρκίας να καλέσει τον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για ένα άλλο σατιρικό τραγούδι που κορόιδευε τον Ερντογάν.

Αν και η Γερμανία υπερασπίστηκε το τραγούδι και την ελευθερία του λόγου κράτησε αποστάσεις από το ποίημα. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου είπε ότι η Μέρκελ και ο Νταβούτογλου συμφώνησαν ότι το ποίημα ήταν σκοπίμως προσβλητικό.

Ο ποινικός κώδικας της Γερμανίας, προβλέπει ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια ή χρηματικό πρόστιμο για την προσβολή ενός ξένου ηγέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι διώξεις ασκούνται μόνο εάν ζητηθεί από την ξένη χώρα και επιτραπεί από την γερμανική κυβέρνηση.

Η απόφαση για την παραπομπή του θα πάρει αρκετές ημέρες, είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, αλλά πρόσθεσε ότι η Μέρκελ έχει σε πολύ ιδιαίτερη εκτίμηση την ελευθερία του λόγου και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό.
 

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι θέλουν να αποφύγουν περαιτέρω τριβές με τον Ερντογάν την ώρα που η Μέρκελ προασπιζεται τη συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και η συνεργασία με την Τουρκία είναι καθοριστικής σημασίας.

Η αντιπολίτευση ζητάει από την Μέρκελ να απορρίψει το τουρκικό αίτημα και βουλευτής της Αριστεράς είπε ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία, έχουν κατατεθεί περισσότερα από 1.800 αιτήματα για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας.

Πηγή: Time.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50