search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:32
MENU CLOSE

Κατέληξε στο Ρίο 41χρονη μητέρα από τη Ζάκυνθο – Προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο Νοσοκομείο του νησιού

04.12.2016 10:25
Ζάκυνθος : Νεκρός 88χρονος που ελεγχόταν ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού - Media

 

Μοιραία κατάληξη είχε για την Ελένη Αρβανιτάκη, 41 ετών, από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο tempo24.gr, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια”.

Τελικά η γυναίκα, σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε τη “μάχη” για τη ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

«Έγινε έλεγχος και βγήκε αρνητικός»

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης ακυρώθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π. Ελέγχθηκε ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες και άλλα, και βγήκαν αρνητικά.

Μάλιστα, επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια. Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας.

Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ζακύνθου: Κλειστά τα χειρουργεία από τις 25 Νοεμβρίου

Πάντως μιλώντας στο «Π» η διοικήτρια του Νοσοκομείο Ζακύνθου, Δέσποινα Τσαρίδου, επισήμανε ότι «από τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και η ασθενής παρουσίασε τη μετεγχειριτική επιπλοκή και χρειάστηκε να διακομιστεί στην Πάτρα, κατ’ εντολή μου έκλεισαν αμέσως τα χειρουργεία του Νοσοκομείου και πάρθηκαν δείγματα για να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για ενδοσοκομειακή λοίμωξη οι οποίοι -μέχρι στιγμής- έχουν βγει αρνητικοί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:30