search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:55
MENU CLOSE

Μαξίμου για Σόιμπλε: Καλοδεχούμενη η άποψη για ανάληψη του ρόλου του ΔΝΤ από τον ESM αρκεί να γίνει γρήγορα

13.01.2017 11:17
Κυβερνητικές πηγές: Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να λύσει τα εσωκομματικά του δεν τον γλιτώνει κανένα πρωτοσέλιδο - Media

 

Τη σκέψη ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει την υλοποίηση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ, την οποία διατυπώνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung, φαίνεται να καλωσορίζει το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξή του ο Γερμανός πολιτικός τονίζει ότι: “Τον ρόλο αυτό μπορούμε να τον αναθέσουμε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με εντελώς νέα δεδομένα και θα έπρεπε να διασφαλίσουμε προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής”.

Ειδικότερα, κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρουν ότι η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ, μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχή ολοκλήρωσή του, αρκεί οι σχετικές αποφάσεις να παρθούν γρήγορα. 

Αναλυτικά, αναφέρουν ότι: 

«Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος». 

Και συμπληρώνουν: «Η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:49