search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:39
MENU CLOSE

Καταγγελία Δ. Καμμένου για “αόρατο χέρι” που προσθαφαίρεσε αποσπάσματα για το «Πρώτο Θέμα» στο Πόρισμα της Εξεταστικής

24.01.2017 19:37
Πρόταση Καμμένου για σύσταση Κ.Ο. από τους ανεξάρτητους βουλευτές  - Media
 
Για παρεμβάσεις στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα «αόρατο χέρι» παρενέβη και πρόσθεσε και αφαίρεσε κομμάτια άσχετα με το αντικείμενο της Επιτροπής. 
 
Μια από τις περιπτώσεις αυτές που κατονομάζει ο κ. Καμμένος αφορά στο ίδιο το Πρώτο Θέμα, για το οποίο είπε ότι «είχε δοθεί στο πόρισμα η παράγραφος και έτσι ήταν γιατί οι τράπεζες μας έστειλαν όλα τα χαρτιά και είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος όλων των εταιριών και εξυπηρετούνται κανονικά. […] Με έκπληξη και εγώ είδα ότι είχε αφαιρεθεί. Νομίζω όμως με μια διαβούλευση που έχει συμβεί και έχω μιλήσει με τον κ. Μπαλωμενάκη και με την επιτροπή […] νομίζω ξαναμπήκε στο τελικό πόρισμα ότι τα δάνεια είναι και εξυπηρετούμενα και ενήμερα από το Πρώτο Θέμα με κάποιες μικρές παρατηρήσεις»
 
Παράλληλα, για το ζήτημα φορολογικής υπόθεσης του εκδότη του Πρώτου Θέματος Θέμου Αναστασιάδη από το 2007, ο κ. Καμμένος είπε ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή και ότι η υπόθεση για την οποία ελεγχόταν ο κ. Αναστασιάδης «έχει τελεσιδικήσει», σημειώνοντας ότι η εν λόγω παράγραφος «δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο» και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί.
 
Όσον αφορά σε αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σε προσχέδιο του πορίσματος, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «παρενέβην προσωπικά και αφαιρέθηκε γιατί δεν είχε καμία σχέση και δεν ήταν κομμάτι του δικού μας πορίσματος».
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέντευξη του κ. Καμμένου προκάλεσε έντονη αντίδραση από τη ΝΔ, η οποία ανέφερε ότι «η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η ΝΔ κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», προσθέτοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».
 
Ταυτόχρονα, το ζήτημα Καμμένου αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της Επιτροπής, με τη ΝΔ ήδη να σηκώνει πολύ τους τόνους «πυροβολώντας» την κυβέρνηση, αλλά και παρέχοντας εμμέσως στήριξη στο Πρώτο Θέμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:37