search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:23
MENU CLOSE

Επικοινωνία Τσίπρα-Πενς – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, αλλά και πρόσκληση στην Ουάσινγκτον

10.07.2017 18:46
Συλλυπητήρα Τσίπρα στις οικογένειες του σεισμού στην Κω - Media
 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε επί ώρα με το «Νο 2» του Λευκού Οίκου για όλα τα θέματα που «καινε» την Ελλάδα, με έμφαση στις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά, στον απόηχο μάλιστα της τριπλής πρόκλησης της Άγκυρας, που έφθασε να απειλήσει ακόμη και τους ενεργειακούς κολοσσούς που έχουν αναλάβει την επικείμενη γεώτρηση στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν για την διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία, που κατέληξε σε «ναυάγιο» λόγω των προσκομμάτων που έθεσε η Άγκυρα, κάτι ωστόσο που ο Ερντογάν δεν παραδέχεται «ζητώντας και τα ρέστα» από Αθήνα και Λευκωσία.
 
Οι κ. Τσίπρας και Πενς, σύμφωνα με το Μαξίμου, συνομίλησαν ακόμη για τις περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.
 
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
«Ο αντιπρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους διαρκείς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
 
«Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο NATO, και τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται .
 
Για το Κυπριακό «οι ηγέτες εξέφρασαν λύπη για το ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία επίλυσης, ενώ ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» αναφέρει η ανακοίνωση.
 
«Ο αντιπρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον κ.Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον».
 
(πληροφορίες: enikos.gr/AΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:20