search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Διαπραγματεύσεις δύο μηνών ζητά ο Καταλανός πρόεδρος – Ασάφεια για την ανεξαρτησία

16.10.2017 06:35
Διαπραγματεύσεις δύο μηνών ζητά ο Καταλανός πρόεδρος – Ασάφεια για την ανεξαρτησία - Media

 

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανακοίνωσε σήμερα, με επιστολή που απηύθυνε προς την κυβέρνηση της Ισπανίας, την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του ανετέθη από τους Καταλανούς για να κατευθυνθεί προς την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει διάλογο με τη Μαδρίτη.

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», γράφει προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, αφού έχει προηγουμένως αναφερθεί στην «αναστολή της εντολής» που του ανέθεσαν οι Καταλανοί, οι οποίοι κατά την άποψή του ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν απαντά με αυτόν τον τρόπο στην ερώτηση που του είχε θέσει η ισπανική κυβέρνηση σχετικά με το αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας ή όχι.

Αναμένονται ανακοινώσεις από την ισπανική κυβέρνηση

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία θα κάνει ανακοίνωση για την Καταλονία στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Η απάντηση του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας στο αίτημα που διατύπωσε η ισπανική κυβέρνηση, η οποία τον κάλεσε να αποσαφηνίσει εάν έχει κηρύξει ανεξαρτησία ή όχι , στερείται εγκυρότητας, δήλωσε ο υπυοργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Ραφαέλ Καταλά σύμφωνα με τον ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Ασάφεια καταγγέλλει το ισπανικό ΥΠΕΞ

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας δεν απαντά με σαφήνεια σχετικά με την κήρυξη ανεξαρτησίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ισπανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την επιστολή.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Πουτζντεμόν δεν απάντησε, δεν διαφώτισε σχετικά με αυτό που του ζητήθηκε», δήλωσε ο Αλφόνσο Ντάστις. «Θεωρώ ότι δεν αποτελεί απάντηση στην προειδοποίηση» της ισπανικής κυβέρνησης, επέμεινε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:24