search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Τι προτείνει ο Τσιόδρας για την χρήση μάσκας: Πότε πρέπει να φοράμε

31.03.2020 16:15
5061257_1.jpg

 

«Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό, αλλά αυτό δείχνει την επιθετική μορφή της νόσου» σχολίασε στη σημερινή ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην οποία ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα από την κοινότητα και 20 επιπλέον από κρουαζιερόπλοιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 1.314 και τους θανάτους στους 49.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας στις μάσκες, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για άλλους ιούς δεν έχουν αποδείξει ότι είναι αποτελεσματική η χρήση τους από ανθρώπους που δεν νοσούν.

«Μεγαλύτερο όφελος από την κάλυψη της μύτης και του στόματος υπάρχει για όσους νοσούν» είπε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι μάσκα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν συμπτώματα ή φροντίζουν ασθενείς. Μάλιστα παρατήρησε ότι ή χρήση μάσκας γίνεται με πολύ λανθασμένο τρόπο όπως προέκυψε από τις ίδιες μελέτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:49