search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Καλά νέα: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

20.07.2020 13:58
Δημοσκόπηση Metron Analysis: To 44% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο- Κυρίως οι νέοι (Video) - Media
 
Το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 ήταν ασφαλές και παρήγαγε ανοσοαπόκριση στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε υγιείς ασθενείς, όπως δείχνουν τα στοιχεία σήμερα.
 
Το εμβόλιο, που έχει την ονομασία AZD1222 και αναπτύσσεται από την AstraZeneca και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής που δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
 
Όπως μεταδίδει το BBC το εμβόλιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό. Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στην δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό.
 
Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ελπιδοφόρα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν είναι αρκετό το συγκεκριμένο εμβόλιο για να προστατεύσει τον οργανισμό και για τον λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:12