search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:03
MENU CLOSE

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητες οι κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

22.07.2020 15:12
ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητες οι κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού - Media

 

Διπλωματική κινητικότητα σε διεθνές επίπεδο έχει προκαλέσει η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία μετά την έκδοση navtex για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ελλάδα και Κύπρος απάντησαν με αντι-Navtex δηλώνοντας άκυρη την τουρκική αναγγελία καθώς αφορά περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας ενώ διάβημα στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών επέδωσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», εκτιμήθηκε πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέτρεψε την τελευταία στιγμή χθες το βράδυ θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Η Μέρκελ, τηλεφώνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Bild”, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο βαριά οπλισμένων και έτοιμων για καβγά. Με επιτυχία! Ο τουρκικός πολεμικός στόλος άλλαξε πορεία και έπλευσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, οι εντάσεις για την ώρα υποχώρησαν!», γράφει η γερμανική εφημερίδα

«Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλλασα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε», δήλωσε χθες από την Κύπρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:03