search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κινητικότητα από το τουρκικό σκάφος Barbaros: Πληροφορίες ότι απέπλευσε (Photo)

29.07.2020 20:05
Κινητικότητα από το τουρκικό σκάφος Barbaros: Πληροφορίες ότι απέπλευσε (Photo) - Media

 

Aναχώρησε από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής Κύπρου, το ερευνητικό πλοίο, με βάση το στίγμα του, φαίνεται να έχει πορεία προς τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα προκειμένου, στη συνέχεια, να προσεγγίσει την περιοχή που έχει δεσμευθεί από την πλευρά της Τουρκίας για έρευνες.

Η τουρκική Navtex από το σταθμό της Αττάλειας τέθηκε σε ισχύ από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η τουρκική Νavtex αφορά θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοανατολικά της Αμμοχώστου και έχει ισχύ έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεσμεύει δε περιοχές των θαλασσοτεμαχίων «2» και «3», καθώς και μια μικρή περιοχή του τεμαχίου «13» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Νavtex από την Άγκυρα, για έρευνες από το ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της χώρας στην τουρκική πρόκληση με αντι-navtex.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:44