search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:01
MENU CLOSE

Ρουμανία: Πυκνώνει το μυστήριο – Νέος «μονόλιθος» κάνει την εμφάνισή του λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση αυτού στη Γιούτα (Video)

01.12.2020 11:36
Ρουμανία: Πυκνώνει το μυστήριο - Νέος «μονόλιθος» κάνει την εμφάνισή του λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση αυτού στη Γιούτα (Video) - Media

 

Εδώ ο μονόλιθος, εκεί ο μονόλιθος, που είναι ο μονόλιθος; Λίγο μετά την εξαφάνιση του διαβόητου μεταλλικού «μονόλιθου» από την έρημο της Γιούτα, ένα παρόμοιο αντικείμενο κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στα Βαλκάνια.

Το νέο μυστηριώδες αντικείμενο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Boatca Doamnei, στα περίχωρα της ρουμανικής πόλης Piatra Neamt, όπως αναφέρει το ΤΜΖ.

Αυτός ο νέος μονόλιθος μοιάζει σχεδόν ολόιδιος με αυτόν που βρέθηκε στη μέση του πουθενά, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, την περασμένη εβδομάδα και που … εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Όπως και ο μονόλιθος της Γιούτα, έτσι και αυτός της Ρουμανίας είναι κατασκευασμένος από μέταλλο, με την διαφορά ότι φαίνεται να έχει κάποιες «μουτζούρες» στην επιφάνειά του και η πάνω του πλευρά είναι κάπως λοξή.

Όπως συνέβη και με τους συναδέλφους τους στη Γιούτα, έτσι και οι Ρουμάνοι αξιωματούχοι δε γνωρίζουν τίποτα μέχρι στιγμής σχετικά με την προέλευση ή τον δημιουργό του αντικειμένου.

Ο μονόλιθος της Ρουμανίας βρίσκεται, σε αντίθεση με αυτόν της Γιούτα, σε έκταση που ανήκει σε ιδιώτη, πράγμα που και πάλι σημαίνει ότι οποιοσδήποτε τον εγκατέστησε θα χρειαζόταν προηγουμένως άδεια, την οποία και δε φαίνεται να πήρε.

Οι αρχές της Ρουμανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω έρευνας σχετικά με τον μονόλιθο, απόφαση που θα πρέπει να πάρουν μάλλον γρήγορα- διότι, αν οι συνήθειες του ευρωπαϊκού μονόλιθου μοιάζουν με αυτές του αμερικανικού, είναι πιθανό να μη βρίσκεται κοντά μας για πολύ καιρό ακόμα…

Νew York Times: Υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτηματικα

Σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, οι New York Times επιχειρούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο που περικλείει τον μονόλιθο. Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αφήνει μάλιστα υπόννοιες ότι ο πρώτος μονόλιθος της Γιούτα είναι ο “αυθεντικός” και αυτός της Ρουμανίας αποτελεί μια αντιγραφή του.

Σύμφωνα πάντα με την αμερικάνικη εφημερίδα εκείνος ωστόσο που έριξε περισσότερο φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του μεταλλικού αντικειμένου είναι ο 34χρονος φωτογράφος Ross Bernards, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο όπου στεκόταν ο μονόλιθος την περασμένη Παρασκευή.

Ο Bernards οδήγησε έξι ώρες για να φτάσει στην έρημο της Γιούτα και να καταφέρει να φωτογραφίσει τον μονόλιθο.

Χρησιμοποίησε φωτογραφική μηχανή, επαγγελματικά φώτα και drones και τράβηξε μια σειρά από ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, στις οποίες πρωταγωνιστεί το γλυπτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:00