search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

04.01.2021 10:00
tarantilis1

 

Τον καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Ταραντίλη επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αντικαθιστώντας τον Στέλιο Πέτσα

Ο 44χρονος καθηγητής αποτελεί μια από τις πρόσφατες, προσωπικές, επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τη στελέχωση της γαλάζιας παράταξης, μιας και από το 2017 ήταν γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Είναι καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κεντρώες πολιτικές καταβολές.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε, ως πανεπιστημιακός, κυρίως στην Καθημερινή. Κυρίως έγραφε για θέματα αξιολόγησης, αριστείας, την ανάγκη να έρθει ξένο χρήμα στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό. Αυτή η αρθρογραφία τον έφερε κοντά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια η επαφή τους έγινε πιο τακτική και μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ αυξήθηκε. Κάπως έτσι φτάσαμε στην πρόταση για την τοποθέτησή του στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού. Μια πρόταση που την αποδέχθηκε αμέσως.

Ο Χρήστος Ταραντίλης είχε αναλάβει κεντρικό ρόλο στην επιμόρφωση των στελεχών της ΝΔ, στην Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. «Μαθητές» του ήταν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τα στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα ήταν πολιτικής ή οικονομικής φύσεως. Στόχος ήταν οι «μαθητές» να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους αλλά και στην πολιτική.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:13