search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διονύσου

16.02.2021 18:41
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διονύσου - Media

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου στην Αττική, μετά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», που συνεχίζει να σαρώνει το Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Έκτακτη σύσκεψη

Της απόφασης προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Διόνυσο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Διόνυσου Γ. Καλαφατέλη.

Η περιοχή υποφέρει από εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς λόγω της κακοκαιρίας έπεσαν κλαδιά δέντρων που έσπασαν από το βάρος του χιονιού. Μάλιστα, εξηγώντας τις καθυστερήσεις στην επαναφορά του ρεύματος, ο Σ. Πέτσας είπε ότι πρέπει να κοπούν τα δέντρα και ότι «δεν μπορούν εθελοντές ή εργάτες του δήμου να κάνουν αυτό το πράγμα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επαναφορά του ρεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των συνθηκών που έχει προκαλέσει η «Μήδεια» στην Αττική, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15