search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:19
MENU CLOSE

Ζέττα Μακρή: Ισως χρειαστεί παράταση του σχολικού έτους

21.02.2021 14:09
Ζέττα Μακρή: Ισως χρειαστεί παράταση του σχολικού έτους - Media

 

Το ενδεχόμενο να παραταθεί για λίγες ημέρες το σχολικό έτος, προκειμένου να καλυφθεί η διδακτέα ύλη στα σχολεία, άφησε ανοιχτό η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News», η υφυπουργός σημειώνει ότι «περίπτωση που το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κρίνει ότι μια ολιγοήμερη παράταση όπως συνέβη και τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα βοηθήσει, ώστε να βρεθούν και πάλι οι μαθητές στο φυσικό τους περιβάλλον το σχολείο και να αξιοποιήσουν τα οφέλη από αυτό τότε θα εξετάσουμε τη σχετική εισήγηση».

Και παραπέμπει στη διάταξη αναφορικά με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών για το σχολικό έτος 2020-2021 που συμπεριλήφθηκε στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ.

Σε σχετική ερώτηση, στις αρχές Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισήμανε πως «δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από την πανδημία».

«Μελετούμε στενά τις επιδράσεις της πανδημίας και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών και δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από την πανδημία», ανέφερε τότε χαρακτηριστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14