search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Γερμανία θέλει διακαώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

10.03.2021 13:40
Κορωνοϊός: Η Γερμανία θέλει διακαώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V - Media
 
Με δεδομένα τα προβλήματα στις παραδόσεις των εμβολίων κατά του COVID-19 στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., πολλοί είναι εκείνοι που στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς… ανατολάς και συγκεκριμένα προς τη Μόσχα.
 
Μάλιστα, φαίνεται ότι η Γερμανία, όπου οι εμβολιασμοί δεν πηγαίνουν και τόσο καλά, επιθυμεί διακαώς την ταχεία έγκριση από τον ΕΜΑ του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, το οποίο μοιάζει να είναι αποτελεσματικό έναντι του SARS-CoV-2.
 
Συγκεκριμένα, την έγκριση του Sputnik V από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ο επικεφαλής της γερμανικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), Τόμας Μέρτενς, κάνοντας μάλιστα και σύγκριση με το εμβόλιο της AstraZeneca, με το οποίο μοιράζεται παρόμοια τεχνολογία.
 
«Πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο που πιθανότατα θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια στιγμή. Οι Ρώσοι ερευνητές είναι πολύ έμπειροι στους εμβολιασμούς», τόνισε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».
 
«Το Sputnik V είναι έξυπνα κατασκευασμένο: όπως και το εμβόλιο της AstraΖeneca, είναι ένα εμβόλιο βασισμένο στους αδενοϊούς, αλλά σε αντίθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς ιούς-φορείς για την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι πολύ έξυπνο, επειδή μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στον πρώτο αδενοϊό-φορέα», εξήγησε ο Μέρτενς.
 
Ο επικεφαλής της Stiko είναι επίσης πεπεισμένος ότι σύντομα θα υπάρξει εμβόλιο κορωνοϊού και για παιδιά. «Οι παρασκευάστριες εταιρείες μελετούν πώς λειτουργούν τα σκευάσματά τους τους σε παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Ίσως όμως μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών περί τα τέλη του έτους.
 
Αυτές οι μελέτες είναι πολύ σημαντικές, διότι τελικά αφορούν τον εμβολιασμό υγιών παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα είχαν συμπτώματα ή σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους ακόμα και χωρίς εμβολιασμό. Γνωρίζουμε επίσης ότι όσο πιο νέοι είναι οι άνθρωποι, τόσο ισχυρότερες είναι οι παρενέργειες των εμβολίων» είπε.
 
Photo credit: sputnikvaccine.com/
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:55