search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Ακούει Θεοδωρίδου ο Λοβέρδος;

06.10.2010 11:23
Ακούει Θεοδωρίδου ο Λοβέρδος; - Media

Ούτε η Νατάσα Θεοδωρίδου δεν θα τράβαγε τόσο έντονη κόκκινη γραμμή όσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, για να μείνει στο υπουργείο Υγείας…

Ούτε η Νατάσα Θεοδωρίδου δεν θα τράβαγε τόσο έντονη κόκκινη γραμμή όσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, για να μείνει στο υπουργείο Υγείας…

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τόνισε ότι συνδέει την ύπαρξή του στο υπουργείο με τρεις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες αν δεν γίνουν, το σύστημα δεν μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή…

Συγκεκριμένα, θεωρεί… αδιανόητο: Να υπάρχει ένα σύστημα που απορροφά το 10% του ΑΕΠ το χρόνο (12 δισ. ευρώ) και να μην έχει διπλογραφικό σύστημα ελέγχου στις δαπάνες και τα έσοδα., να μην υπάρχει σύστημα μηχανογράφησης και να μην είναι καταγεγραμμένη η περιουσία του συστήματος Υγείας.

«Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι τραβάμε την κόκκινη γραμμή και πάμε σε βελτίωση. Ξεγελάμε απλώς το χρόνο» μας είπε μεταξύ άλλων ο Αντρέας, ο οποίος μίλησε για επιτάχυνση των προσλήψεων νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών.

Πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πληρώνονται οι προμήθειες των νοσοκομείων από 1.1.10 σε πραγματικό χρόνο και ότι οι διοικητές και οι περιφερειάρχες θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα εξήγγειλε την ίδρυση 17 κέντρων αποτοξίνωσης μέσα σε νοσοκομεία, ενώ παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου οι οποίες  βρίσκονται για υπογραφή στα γραφεία του υπουργού Οικονομικών. Η… ελπίδα είναι  να έχει καταβληθεί η πρώτη δόση των οφειλών μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:31