search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Νέο σύστημα προμηθειών στην Υγεία

25.10.2010 16:22
Νέο σύστημα προμηθειών στην Υγεία  - Media

Νέο τρόπο προμηθειών η εφαρμογή του οποίου αναμένεται από τις αρχές του 2012, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές, με τους οποίους είχε δίωρη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.

Νέο τρόπο προμηθειών η εφαρμογή του οποίου αναμένεται από τις αρχές του 2012, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές, με τους οποίους είχε δίωρη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε, μετά από διαγωνισμό, θα προκύψει ιδιωτικός φορέας ο οποίος θα αναλάβει με σύμβαση με το δημόσιο, τη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία. Ο φορέας αυτός θα αποτελείται από μία ή δύο εταιρείες, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για τους διαγωνισμούς των προμηθειών, τη φύλαξη και τη διανομή των υλικών στα νοσοκομεία.

Όσο καλύτερες τιμές εξασφαλίζουν οι εταιρείες αυτές για το δημόσιο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος τους, εκτιμά το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους προμηθευτές να συνεισφέρουν στο νέο τρόπο προμηθειών με προτάσεις και ιδέες και ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα μετατραπεί σε Επιτροπή Προδιαγραφών.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι τα ομόλογα τα οποία δεν έχουν πάρει τυπωμένα οι προμηθευτές και αφορούν τις οφειλές μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 θα τα έχουν λάβει μέχρι και το τέλος του 2010.

Οι προμηθευτές από την πλευρά τους ζήτησαν να λάβουν τα τυπωμένα ομόλογα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 οι προμηθευτές θα πληρωθούν τοις μετρητοίς μέχρι το τέλος του 2010 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το 2011 οι αποπληρωμές θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος ωστόσο του υπουργείου Υγείας είναι το νέο σύστημα να περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε αρκετά υγειονομικά είδη έως και 40% οι οποίες θα προκύψουν όταν διασταυρωθούν τα στοιχεία και οι τιμές που ισχύουν σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:44