search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Σε αντιπολιτευτικό κρεσέντο το ΚΚΕ

09.11.2009 17:07

Με αιχμή τα εργασιακά, τα οποία έπιασε η «τσιμπίδα» της κυβέρνησης με την ανάληψη των καθηκόντων της, το ΚΚΕ συνεχίζει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους με στόχο να αποδεικνύει καθημερινά τη συνέχεια των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως υποστηρίζει, αμφότερες οι παρατάξεις υπακούουν στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Με αιχμή τα εργασιακά, τα οποία έπιασε η «τσιμπίδα» της κυβέρνησης με την ανάληψη των καθηκόντων της, το ΚΚΕ συνεχίζει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους με στόχο να αποδεικνύει καθημερινά τη συνέχεια των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως υποστηρίζει, αμφότερες οι παρατάξεις υπακούουν στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Στόχος του επίσης είναι να δημιουργήσει μέτωπο υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που πλήττονται με το… «καλημέρα», με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης που διαμορφώνουν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και μπαίνουν ήδη στο στόχαστρο συκοφαντικών τοποθετήσεων από διάφορους πολιτικούς κι επιχειρηματικούς κύκλους. Για την ακρίβεια, με την κατάσταση που επικρατεί στη Ν.Δ., η οποία μάλιστα λέει ότι θα στηρίξει ό,τι κρίνει θετικό, και με την πίστωση χρόνου που φαίνεται να δίνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ώρα το ΚΚΕ φαίνεται να σηκώνει το κύριο αντιπολιτευτικό βάρος.

Το μήνυμα ότι το ΚΚΕ θα είναι «απέναντι» έχει ληφθεί ήδη από το κυβερνητικό επιτελείο, όπως φάνηκε και από τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου προ ημερών, ενώ το κλίμα κατά του ΚΚΕ αναπαράγεται από μεγάλα ΜΜΕ, ο δε Πάγκαλος έχει πιάσει… «δουλειά».

Από τον Περισσό βέβαια δεν πέφτουν από τα σύννεφα, καθώς εδώ και μήνες μιλούν για επιθέσεις εις βάρος του κόμματος που θα ενταθούν στο μέλλον και θεωρούν ότι αυτό πλέον επιβεβαιώνεται. Και μάλιστα τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, δεδομένης της κριτικής που του ασκήθηκε, σύμφωνα με την οποία αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΚΕ εμφανίζεται με μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό ζήλο απ’ ό,τι επί των ημερών της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο του ιδεολογικού σκέλους των επιθέσεων αυτών εντάσσουν εν τω μεταξύ και την «προβοκατόρικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, προκήρυξη της «οργάνωσης» που κρύβεται πίσω από το όνομα ΟΠΛΑ, την οποία με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου χαρακτηρίζει «μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 -1949)».

Αποδίδει δε την όλη ενέργεια σε σκοτεινούς και ύποπτους μηχανισμούς με «πραγματικό κίνητρο» τη «συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος» και τη δικαιολόγηση «μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του».

Τα βέλη βέβαια στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις: Με αφορμή την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά», που ήδη έχει προκαλέσει διαξιφισμούς γύρω από την επιχείρηση νέας ανάγνωσης του Εμφυλίου, η αρθρογραφία στον «Ριζοσπάστη» καλά κρατεί.

Σε δισέλιδο άρθρο του μάλιστα ο Μάκης Μαΐλης την εντάσσει στο πλαίσιο της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για τον ένοπλο αγώνα της περιόδου 1946-49, που σήμερα συνεχίζεται κι «εντείνεται», ενώ αναφέρει ότι «πήρε πολλά από τη διαβόητη κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών που διατυμπάνιζε ο πρώην πρωθυπουργός» και πως «οι κεντρικές ιδέες της απευθύνονται και κολακεύουν ένα πελώριο οπορτουνιστικό ρεύμα που γιγαντώθηκε περισσότερο μετά την αντεπανάσταση του 1989 – 1991».

Στο επίπεδο των κινητοποιήσεων, πάντως, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη καλούν στο πλευρό των εργαζομένων στα stage και των συμβασιούχων, που προχωρούν σε πανελλαδική απεργία σήμερα και αύριο, καθώς και των εργαζομένων στον ΟΛΠ ύστερα από το δεκαπενθήμερο περιθώριο που πήρε η κυβέρνηση για… διαπραγματεύσεις με την Cosco

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31