search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Χαρδούβελης: «Αστείες» οι κατηγορίες ότι δεν διαπραγματευτήκαμε

04.03.2015 11:26
Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες - Media

«Αστείες» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές.

«Αστείες» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές.
 
«Είναι αστείο! Η διαπραγμάτευση κράτησε από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο. Είχαμε κλείσει όσον αφορά στην Κομισιόν και όχι με το ΔΝΤ», ανέφερε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. «Να δούμε τι θα κάνουν και οι νυν κυβερνώντες. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με το περιβόητο email Χαρδούβελη και τα e-mail του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε:
 
«Είναι δύο ανόμοια πράγματα. Το e-mail Χαρδούβελη παρουσιάζει κάποιες δεσμεύσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το e-mail Βαρουφάκη ανοίγει την ατζέντα των θεμάτων. Είναι η αρχή. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος π.χ. (για τις συντάξεις) δεν ήταν στο δικό μου e-mail, αλλά έχει ψηφιστεί. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, θα το δούμε σε τέσσερις μήνες αν θα πάρει πίσω τη ρήτρα για τις επικουρικές. Πρέπει να έρθει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το τι θα κάνει (ο Βαρουφάκης). Ακόμα δεν ξέρουμε. Ακούμε τον έναν ή τον άλλον υπουργό, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνει (η κυβέρνηση). Δεν είχαμε πει ότι σώνει και καλά αυξάνουμε άμεσα τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Είχαμε πει ότι αν στα μέσα της χρονιάς δεν πιάσουμε τους στόχους και δεν πάμε καλά, θα τους το δώσουμε αυτό. Και πιστεύαμε ότι δεν θα γινόταν αυτό, θα πιάναμε το στόχο».
 
Τέλος, όσον αφορά του ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε από την κυβέρνηση να «σηκώσει τα μανίκια να αρχίσει να δουλεύει».
 
«Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν το κάνει», πρόσθεσε, «όχι μόνο δεν θα μπορέσει να κάνει πράξη αυτά που έχει εξαγγείλει, αλλά μπορεί να πάρει και πολύ χειρότερα μέτρα.
 
«Συμφωνώ να της δώσουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά ο φόβος μου είναι ότι ακόμη και με μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να χρειαστεί μέτρα, διότι η οικονομία δεν πάει καλά και δεν την έχει προσέξει. Αν δεν έχεις έσοδα, πρέπει από κάπου να τα βρεις», κατέληξε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:21