search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:16
MENU CLOSE

«Μαλλιά κουβάρια» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Χαρδούβελη

07.03.2015 16:25
«Μαλλιά κουβάρια» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Χαρδούβελη - Media

Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πείτε μας για Σταθάκη, Τσακαλώτο, Βαλαβάνη» απαντά η ΝΔ.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να πάρει θέση για το ζήτημα του Γκίκα Χαρδούβελη, λέγοντας πως οι ευθύνες για τις πράξεις του, δεν βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο αλλά και «αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας».

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα μέλη της κυβέρνησης πλέον, Σταθάκη και Τσακαλώτο, που –όπως λέει- «έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 «Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου, του κυβερνώντος κόμματος.

Και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;

Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους.»

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:15