search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:39
MENU CLOSE

Ο δάσκαλος των Γρηγορόπουλου – Ρωμανού νέος ΓΓ της Βουλής

13.03.2015 19:13
Ο δάσκαλος των Γρηγορόπουλου - Ρωμανού νέος ΓΓ της Βουλής - Media

Ο Γιώργος Θαλάσσης, δάσκαλος του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του προφυλακισμένου Νίκου Ρωμανού, είναι η επιλογή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Θαλάσσης, δάσκαλος του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του προφυλακισμένου Νίκου Ρωμανού, είναι η επιλογή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Θαλάσσης διετέλεσε επί δυο και πλέον δεκαετίες διευθυντής ιδιωτικού σχολείου και πρόσφατα, όπως ο ίδιος υποστήριξε, απομακρύνθηκε από το σχολείο όπου και δίδασκε για 30 χρόνια για τις υποστηρικτικές θέσεις που εξέφρασε για τον απεργό πείνας, και μαθητή του, Νίκο Ρωμανό. Ο Γιώργος Θαλάσσης είχε καταθέσει και στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης αντικαθιστά τον Θανάση Παπαϊωάννου ο οποίος διατέλεσε γενικός γραμματέας δύο προέδρων, του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής αναφέρει:

«Η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να ορίσει τον κ. Γιώργο Θαλάσση στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής. 

Ο κ. Γιώργος Θαλάσσης γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ειδικεύθηκε στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, τη θεωρία της λογοτεχνίας, τον μεταμοντερνισμό και τον φεμινισμό.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζει κυρίως στη λογοτεχνία, τις κειμενικές θεωρίες, τον εθνικισμό, τις σχέσεις ταυτότητας/ετερότητας, τα στερεότυπα και τη γυναίκα ως υποκείμενο του λόγου και της δράσης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη Σχολή Μωραΐτη από το 1984 και ως διευθυντής του γυμνασίου τα τελευταία 23 χρόνια. Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:39