search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Νατοϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά στη Βαλτική

18.03.2015 17:48
Νατοϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά στη Βαλτική - Media

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Λιθουανίας.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Λιθουανίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη, οκτώ μαχητικά Σουχόι Su-27 και Su-34 και τρία μεταγωγικά, συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων ετών, λίγες ημέρες μετά την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας.

«Αυτά ήταν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις επιτήρησης στη Βαλτική φέτος», ανέφερε η Βικτόρια Τσιμινίτε, προσθέτοντας ότι οι ρώσοι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους, για να μην έχουν επαφή το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο κρατών μελών του ΝΑΤΟ την Πολωνία και τη Λιθουανία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του λιθουανικού υπουργείου Άμυνας

Συνολικά εφέτος έχουν εντοπιστεί και αναχαιτιστεί δεκαέξι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη – συλλογής πληροφοριών, ανεφοδιασμού, μεταγωγικά – από νατοϊκά μαχητικά στη Βαλτική, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.

Ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών, υποβρυχίων και 45.000 στρατιωτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42