search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:33
MENU CLOSE

Μπακαλιάρος Τηγανητός με σκορδαλιά

22.03.2015 08:22
foto_mpakaliaros_skordalia_1.jpg

Παραδοσιακά επετειακό φαγάκι. Χρονοβόρο λόγω του ξαλμυρίσματος, αλλά ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά αξίζει κάθε κόπο.

Παραδοσιακά επετειακό φαγάκι. Χρονοβόρο λόγω του ξαλμυρίσματος, αλλά ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά αξίζει κάθε κόπο.

1 κιλό μπακαλιάρο παστό

1 ποτήρι μπύρα

1 αυγό

1 ποτήρι αλεύρι (και λίγο επιπλέον εάν χρειαστεί)

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

 

Αφαιρούμε την πέτσα από το ψάρι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ με μπόλικο νερό. Πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες, ενώ το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου διαρκεί ιδανικά, 24 ώρες. Αφού ξαλμυρίσει, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει καλά. Αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα που υπάρχουν.

Σε μπολ, ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Χτυπάμε το αυγό με τη μπύρα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε έως ώτου αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει.

Κατόπιν, βουτάμε μέσα στο χυλό ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει το κουρκούτι.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

6 μεγάλες πατάτες

5 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

3 κ.σ. ξίδι

Λίγο αλάτι

1 αβγό

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το ξίδι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε πολύ αργά σταγόνα σταγόνα το λάδι και τέλος το αβγό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32