search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:10
MENU CLOSE

Κένυα: Γιος κυβερνητικού αξιωματούχου ο ένας από τους 4 ενόπλους που σκόρπισαν τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο!

05.04.2015 10:17
Νεκροί αστυνομικοί στην Κένυα από επίθεση ανταρτών της Αλ Σαμπάμπ - Media

Ένας από τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ που συμμετείχε στην πολύνεκρη επίθεση στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα, στην Κένυα, είναι γιος ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας από τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ που συμμετείχε στην πολύνεκρη επίθεση στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα, στην Κένυα, ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι, ο οποίος είχε ενταχθεί στην οργάνωση το 2013 μετά την αποφοίτησή του, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος που εδρεύει στη Γκαρίσα προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει αυτή την πληροφορία.

Ο σομαλικής καταγωγής Κενυάτης Αμπντιραχίμ Αμπντουλαχί ήταν ένας από τους τέσσερις ενόπλους που εξαπέλυσαν επίθεση την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα σκοτώνοντας περίπου 150 ανθρώπους.

“Ήταν εξαιρετικός φοιτητής. Αλλά μετά απέκτησε αυτές τις τρελές ιδέες”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Αμπντιραχίμ Αμπντουλαχί είναι γιος ενός κυβερνητικού αξιωματούχου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μουέντα Ντζόκα δήλωσε ότι “ο πατέρας του (Αμπντουλαχί) είχε αναφέρει στις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο γιος του είχε εξαφανιστεί από το σπίτι….και βοηθούσε την αστυνομία να τον εντοπίσει όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στη Γκαρίσα”.

Το χρονικό

Τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι μέλη της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, περίπου 200 χλμ. από τα σύνορα με τη Σομαλία, και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών καταδιώκοντάς τους για να τους σκοτώσουν και συλλαμβάνοντας ομήρους στη διάρκεια μιας πολιορκίας που διήρκεσε όλη την ημέρα.

Ένοπλοι φρουροί προστατεύουν τις εκκλησίες!

Εκκλησίες στην Κένυα στράφηκαν στους ένοπλους φρουρούς για να προστατεύσουν τους πιστούς σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Ρωμαιοκαθολικούς, μετά το μακελειο με τους 148 νεκρούς στο κενυατικό πανεπιστήμιο, όπου οι ισλαμιστές ξεχώρισαν και εκτέλεσαν με πυροβολισμούς εξ επαφής τους χριστιανούς.

Οι χριστιανοι της Κένυας, οι οποίοι αποτελούν το 83% ενός πληθυσμού 44 εκατομμυρίων κατοικων, έχουν συγκλονισθεί από τις αφηγήσεις επιζώντων για το πώς οι ισλαμιστές ξεχώριζαν τους χριστιανούς φοιτητές και τους σκότωναν, ενώ άφηναν μερικούς μουσουλμάνους να φύγουν.

Οι ισλαμιστές της αλ-Σεμπάμπ απείλησαν χθες ότι θα πραγματοποιήσουν και άλλες επιθέσεις και θα βάψουν τις κενυατικές πόλεις “κόκκινες με αίμα”. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιπλέον ασφάλεια σε εμπορικά κέντρα και δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και στην ανατολική παραλιακή περιοχή.

Κενυάτες ιερείς, οι οποίοι είχαν γίνει στόχοι των ισλαμιστών στο παρελθόν, εξέφρασαν φόβους ότι χριστιανικές εκκλησίες ενδέχεται να γίνουν στόχοι νέων επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα.

“Ανησυχούμε πολύ για την ασφάλεια των εκκλησιών μας και των πιστών, ιδιαίτερα αυτή την πασχαλινή περίοδο, καθώς επίσης επειδή είναι σαφές ότι αυτοί που επιτίθενται βάζουν στόχο τους χριστιανούς”, δήλωσε ο καθολικός ιερέας Βίλιμπαρντ Λάγκο, ο οποίος έχει την έδρα του στη Μομπάσα και είναι επίσης πρόεδρος του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Κληρικών.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως χριστιανικές εκκλησίες στη Μομπάσα θα προσλάβουν ένοπλους αστυνομικούς και ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας για τη σημερινή αναστάσιμη λειτουργία.

Στον καθεδρικό ναό της Άγιας Οικογένειας στο Ναϊρόμπι, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στο δημαρχείο και το κοινοβούλιο της χώρας, δύο ένστολοι αστυνομικοί με τουφέκια AK-47 φρουρούσαν την είσοδο. Ένας από τους αστυνομικούς είπε ότι στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί με πολιτικά.

Στην ίδια είσοδο, τρεις ιδιωτικοί φρουροί έψαχναν τους πιστούς με ανιχνευτές μετάλλων ενώ ένας τέταρτος χρησιμοποιούσε καθρέφτη για να ελέγχει κάτω από τα αυτοκίνητα για εκρηκτικά.

Στην Γκαρίσα, όπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η σφαγή και το 2012 ένοπλοι είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 12 ανθρώπους σε ταυτόχρονες επίδρομές με όπλα και χειροβομβίδες εναντίον δύο εκκλησιών, έξι ένοπλοι στρατιώτες φρουρούσαν την κύρια χριστιανική εκκλησία της πόλης και περίπου 100 πιστούς πριν από την αναστάσιμη λειτουργία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35