01/10/2020 20:00:02

ΕΚΤ: Αυξήθηκε κατα 1,2 δισ. η ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA

Αυξήθηκε κατά 1,4 δισ. ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Media

 

Την χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), για μία ακόμη εβδομάδα, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΕΚΤ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενέκρινε στο σύνολο του το πρόσθετο ποσό που αιτήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι μετά τη και την σημερινή απόφαση το σύνολο της ρευστότητας που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού αγγίζει τα 73,2 δισ. ευρώ.

Η περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA είναι επιβεβλημένη προκειμένου να καλυφθεί η συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της ΤτΕ, το σύνολο των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει υποχωρήσει στο τέλος Φεβρουαρίου στα 140,468 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκροές των καταθέσεων συνεχίστηκαν τόσο τον Μάρτιο όσο και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου με αποτέλεσμα το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων να έχει υποχωρήσει πλέον στο επίπεδο των 135 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.