search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Ποια αστυνομικά τμήματα στην Αττική «κλείνει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

22.04.2015 05:31
Ποια αστυνομικά τμήματα στην Αττική «κλείνει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Media
Αναδιάρθρωση-«λαιμητόμος» και για τα Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικούς Σταθμούς και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Αναδιάρθρωση-«λαιμητόμος» και για τα Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικούς Σταθμούς και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Ποίτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ ολοκληρωτικό φαίνεται να είναι το «μαχαίρι» στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, συνολικά, 18 περιοχές μεταξύ αυτών οι:

  • Εκάλη,
  • Νέα Κηφισιά,
  • Σούνιο,
  • Αγκίστρι Αίγινας,
  • Θρακομακεδόνες και
  • Σαρωνίδα, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς των αστυνομικών Σταθμών, πολύ πιθανόν να «ταξιδεύουν» σε αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών περιοχών για να εξυπηρετηθούν

Οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής, αναμένονται στις 10 Μαΐου, με τις πρώτες συμπτύξεις-«μετακομίσεις» του αστυνομικού προσωπικού να προσδιορίζονται χρονικά, σχεδόν ένα μήνα αργότερα στα μέσα Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες και η ψήφιση τους.

Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής. «Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 αστυνομικά Tμήματα και 3 αστυνομικούς Σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως πιθανόν και οι 18 Αστυνομικοί Σταθμοί στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ αναμένεται να κλείσουν, εκτός αν υπάρξουν… πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48