search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:08
MENU CLOSE

Λιβαθινός: «Έρχομαι για να ενώσω το Εθνικό Θέατρο και να δώσω σ’ αυτό ότι καλύτερο μπορώ»

23.04.2015 15:55
Λιβαθινός: «Έρχομαι για να ενώσω το Εθνικό Θέατρο και να δώσω σ

Σε μία «δύσκολη στιγμή του θεάτρου και της χώρας» ο Στάθης Λιβαθινός, αναλαμβάνει τα ηνία της πρώτης κρατικής σκηνής, με στόχο να λειτουργήσει ενωτικά για τον οργανισμό.

 

Σε μία «δύσκολη στιγμή του θεάτρου και της χώρας» ο Στάθης Λιβαθινός, αναλαμβάνει τα ηνία της πρώτης κρατικής σκηνής, με στόχο να λειτουργήσει ενωτικά για τον οργανισμό.

«Το Εθνικό Θέατρο υπήρξε το σπίτι μου για 7 χρόνια και τώρα επιστρέφω σ αυτό. Ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου. Εγώ έρχομαι για να ενώσω το Εθνικό Θέατρο και να δώσω σ’ αυτό ότι καλύτερο μπορώ. Νοιώθω απεριόριστη στήριξη από τη θεατρική κοινότητα κι αυτό με γεμίζει χαρά και με τιμά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στάθης Λιβαθινός.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης», συνεχίζει ο ίδιος, «μου εμπιστεύτηκε την τύχη του Εθνικού Θεάτρου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και του θεάτρου και της χώρας. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου και το ενδιαφέρον που έδειξε στη δουλειά μου».

Από τους εμπνευσμένους εργάτες του θεάτρου, με βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του, ο Στάθης Λιβαθινός υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, το διάστημα 2001-2007. Έχει τιμηθεί µε το Βραβείο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου, καθώς και με το Βραβείο «Φώτος Πολίτης» για τις σκηνοθετικές δουλειές του (2001-2003).

Ανάμεσα στο πλούσιο δημιουργικό του έργο ξεχωρίζουν ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφκι και η «Ιλιάδα», με την οποία ταξίδεψε και στο εξωτερικό, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι «Ο γάμος του Φίγκαρο» του Γάλλου δραματουργού Πιερ Μπομαρσέ που παιζόταν μέχρι τις Αρχές Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πλάι στον Στάθη Λιβαθινό, στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου θα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπατζής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50