Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ανάλαφρο φαγητό, χωρίς δυσκολία, ιδανική γι’ αυτή την εποχή που καλωσορίζουμε το καλοκαίρι.
Ανάλαφρο φαγητό, χωρίς δυσκολία, ιδανική γι’ αυτή την εποχή που καλωσορίζουμε το καλοκαίρι.
1 κιλό γόπες καθαρισμένες – φιλεταρισμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες χωρίς τη φλούδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
χοντρό αλάτι – πιπέρι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πλένουμε τις φιλεταρισμένες γόπες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα που έχουμε τρίψει, λίγο αλάτι και ίσως λίγο νεράκι, αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Κατόπιν, σε ένα λαδωμένο ταψάκι τοποθετούμε τις γόπες με το δέρμα προς τον πάτο του ταψιού και από επάνω περιχύνουμε την σάλτσα μας.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, σκεπασμένο με λαδόκολλα, για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό μας με μπόλικο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο χοντρό αλάτι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.