24/07/2019 13:07:21
13.11.2009

Πρόεδρος μέχρι νεωτέρας...

Τουλάχιστον για ένα τρίμηνο θα πα ραμείνει στην ΕΡΤ ο παραιτηθείς πρόεδρος Χρ. Παναγόπουλος, έπει τα από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Ο υπουργός θα πρέπει να πούμε ότι μόλις δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη το διάταγμα των αρ μοδιοτήτων ήλθε σε επικοινωνία μαζί του και του ανακοίνωσε και την επιθυμία της κυβέρνησης να παραμείνει στη θέση του μέ χρι να ολοκληρωθούν οι δια δικασίες για την επιλογή νέου πρόεδρου, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία.

Έτσι τώρα ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη της θέσης του πρόεδρου της ΕΡΤ, με βάση τη νομοθεσία από την περίοδο Σημίτη, η οποία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τρεις μήνες (αξιολόγηση υποψηφίων και ακρόαση του επιλεγέντος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής).

Οι πληροφορίες λένε ότι από την κυβερ νητική πλευρά ξεκαθαρίστηκε προς τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΕΡΤ ότι θα δι αχειριστεί τις τρέχουσες υποθέσεις και ότι για ζητήματα που δεσμεύουν την εταιρεία θα υπάρχει επικοινωνία με τους συνεργάτες του υπουργού Πολιτισμού ή και με τον ίδιο. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σή μερα θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση Γερουλάνου και Παναγόπουλου. Να σημειωθεί πάντως πως το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν έχει θέσει ζήτημα αποζημίωσης έχει καταγραφεί στα θετικά του, και μάλιστα επιβεβαιώθηκαν και οι πλη ροφορίες που είχαν δημοσιευθεί σε ορισμέ νες εφημερίδες – μεταξύ αυτών και το «Π» –που έλεγαν ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από καμία πλευρά.

Στο μεταξύ έληξε σήμερα το πρωί η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ERT World, ERT Digital και ΕΡΑ), μια προσπάθεια διαμαρτυρίας για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται εκατοντάδες συμβασιούχοι έργου, δημοσιογράφοι, τε χνικοί και διοικητικοί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.