search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Νικήτρια η Σουηδία στη Eurovision! (Photos & Videos)

23.05.2015 22:51
Νικήτρια η Σουηδία στη Eurovision! (Photos & Videos) - Media

Με το τραγούδι Heroes και τον Måns Zelmerlöw η Σουηδία κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision.

 

Με το τραγούδι Heroes και τον Måns Zelmerlöw η Σουηδία κατέκτησε, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision.

Το τραγούδι της Σουηδίας συγκέντρωσε 365 βαθμούς έναντι 303 βαθμών που συγκέντρωσε το τραγούδι της Ρωσίας A Million Voices, με ερμηνεύτρια την Πωλίνα Γκαγκάριν.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με τους Il Volo που ερμήνευσαν το τραγούδι «Grande Amore».

Είναι η έκτη νίκη της Σουηδίας στο διαγωνισμό.

Η προηγούμενη ήταν το 2012, με την Λορέιν και το «Euphoria» που είχε συγκεντρώσει 372 βαθμούς. Η φετινή συμμετοχή της Σουηδίας κατατάσσεται στην 3η θέση της κατηγορίας με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του διαγωνισμού. Σταθερά το ρεκόρ υψηλότερης βαθμολογίας διατηρεί ο Αλεξάντερ Ρίμπακ και το Fairytale, που το 2009 κέρδισε με 387 βαθμούς, ενώ στην 4η θέση βρίσκονται οι Lordi που το 2006 νίκησαν στην Αθήνα για λογαριασμό της Φινλανδίας με 292 βαθμούς.

Δείτε το νικητήριο τραγούδι:

 

 

H Ελλάδα δεν κατάφερε να πλασαριστεί πολύ ψηλά στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα η Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι της One Breath να τερματίσουν στην 19η θέση (με 23 βαθμούς)  μεταξύ των 27 χωρών που διαγωνίστηκαν.

Στην Ελλάδα έδωσαν 10 βαθμούς η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 βαθμούς η Κύπρος.

Η τειλκή κατάταξη:

Δείτε την εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στον τελικό του διαγωνισμού:

Η νίκη της Σουηδίας στον 60ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον άλλαξε και την κατάταξη στην συλλογή των περισσότερων τοπ 12 βαθμών, στέλνοντας την Έλενα Παπαρίζου και το My number one στην τέταρτη θέση. Την πρώτη θέση κατέχει το Euphoria με 18, 12άρια, ακολουθούν τα 16 δωδεκάρια του Αλεξάντερ Ρίμπακ, την τρίτη θέση με 12 δωδεκάρια κατέχει πλέον ο φετινός νικητής, ενώ η Έλενα Παπαρίζου, το 2005 είχε λάβει συνολικά 10 δωδεκάρια και πλέον κατατάσσεται τέταρτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40