search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27
MENU CLOSE

Cheese Cake μπακλαβάς

26.05.2015 09:34
cheese_cake_mpaklavas.jpg

Ένα πρωτότυπο «πάντρεμα» του σύγχρονου cheese cake με τον παραδοσιακό μπακλαβά. Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσουμε.

 

Ένα πρωτότυπο «πάντρεμα» του σύγχρονου cheese cake με τον παραδοσιακό μπακλαβά. Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσουμε.

6 φύλλα κρούστας
200 γρ. καρύδια τριμμένα στο μουλτι
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
130 γρ. βούτυρο lurpak λιωμένο

Κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
170 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
3 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη η 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα ενός λεμονιού

Σιρόπι
1 και ακόμα 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2  κούπα νερό
250 γρ. μέλι

Για το σιρόπι:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
 

Για την Κρέμα:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα και τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

 

Μείγμα καρυδιού:

Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα, το αλάτι και ρίχνουμε και 2 κ.σ. από το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Τα ανακατεύουμε καλά για να υγρανθούν τα καρύδια.

Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι και ανοίγω και τα φύλλα στον πάγκο. Βουτυρώνω το κάθε φύλλο και το στρώνω στο ταψί. Θέλω, το μισό μέρος του φύλλου να βρίσκεται μέσα στο ταψί και το υπόλοιπο μισό να περισσεύει απ’ έξω. Καλύπτω έτσι, περιμετρικά όλο το ταψάκι.
Ρίχνω τη γέμιση της κρέμας πάνω από τα φύλλα και με μια σπάτουλα στρώνω την επιφάνεια για να είναι επίπεδη. Από πάνω, ρίχνω και τα 2/3 από το μείγμα των καρυδιών.

Αρχίζουμε να σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω απ’ το ταψάκι. Τα γυρίζουμε ένα ένα προς τα μέσα, στρώνοντάς τα πάνω από τη γέμιση.

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε λίγο βούτυρο επιπλέον και περιχύνουμε το γλυκό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος, στους 160ο C για μια ώρα.

Το αφήνουμε να κρυώσει 3-4 ώρες και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού που είχαμε κρατήσει.

Μόλις το γλυκό κρυώσει καλά, ζεσταίνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει και με μια κουτάλα το περιχύνουμε σιγά σιγά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να τραβήξει το σιρόπι πριν σερβίρουμε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23