search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Φόρους στις τράπεζες προτείνει η Κομισιόν

12.01.2011 15:58
Φόρους στις τράπεζες προτείνει η Κομισιόν  - Media

Νέους τρόπους ενίσχυσης του νέου μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης –ESM- προωθεί η Κομισιόν. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters βαση εσωτερικής έκθεσης της Κομισιόν, η χρηματοδότηση του νέου μηχανισμού θα μπορούσε να γίνει μέσω της επιβολής φόρου στις τράπεζες για την άντληση 50 δισ. ευρώ.

Νέους τρόπους ενίσχυσης του νέου μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης –ESM- προωθεί η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters βαση εσωτερικής έκθεσης της Κομισιόν, η χρηματοδότηση του νέου μηχανισμού θα μπορούσε να γίνει μέσω της επιβολής φόρου στις τράπεζες για την άντληση 50 δισ. ευρώ.

«Ένας έκτακτος φόρος ύψους 0,2% του ενεργητικού των τραπεζών στην ευρωζώνη θα επέτρεπε την άντληση +/- 50 δισ. ευρώ», σημειώνεται στην έκθεση που παρουσιάστηκε στους υφυπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνη στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής συνάντησης ενόψει του συμβουλίου του Eurogroup, την επόμενη Δευτέρα.

Η έκθεση, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού, αναφέρει επίσης ότι το ταμείο θα έχει την δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά τίτλων, απαλλάσσοντας έτσι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την ανάγκη παρέμβασης στη συγκεκριμένη αγορά μέσω της αγοράς κρατικών τίτλων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο  ζήτησε την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι την επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ ανέφερε ότι τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί στο μηχανισμό είναι επαρκή, προσθέτοντας ωστόσο, πως η Γερμανία είναι διατεθειμένη να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να στηρίξει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:28