search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση – Απαισιόδοξοι οι Έλληνες

18.06.2015 06:37
Δημοσκόπηση GPO: Λιγνάδης και Κουφοντίνας πληγώνουν τα δύο κόμματα - Media

Την απαισιοδοξία των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ProRata για τον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο. Σημαντική παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 

Την απαισιοδοξία των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ProRata για τον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο. Σημαντική παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%).

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα  ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%) 

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, για τον οποίο διατυπώνονται περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες. 

Αισιόδοξοι, πάντως, δεν δείχνουν οι ερωτώμενοι για το μέλλον. Το «σκορ» απαισιοδοξίας – αισιοδοξίας είναι 53% – 35%.   

H έρευνα διενεργήθηκε στις 15 και 16  Ιουνίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, στο σύνολο της επικράτειας, από 22 ερευνητές και έναν επόπτη.  Σε αυτήν συμμετείχαν 1006 ερωτηθέντες και 22 ερευνητές.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09