search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στο «Ναι» και το «Όχι» – Στο 0,6% η διαφορά σύμφωνα με την ALCO

03.07.2015 15:35
Δημοσκόπηση GPO: Λιγνάδης και Κουφοντίνας πληγώνουν τα δύο κόμματα - Media

«Nτέρμπι» με μικρό προβάδισμα (0,6%) του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για το www.protothema.gr.

 

«Nτέρμπι» με μικρό προβάδισμα (0,6%) του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για το www.protothema.gr.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου) σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «Ναι», ποσοστό το οποίο είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από εκείνους που προτιμούν το «Όχι», το οποίο επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων. 

Στο 10,7% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφασίστων, ενώ 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και 2,4% θα προτιμήσει το λευκό. 

Η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι» φαίνεται να βαίνει μειούμενη, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα της Alco που ολοκληρώθηκε μια μέρα νωρίτερα, η διαφορά ήταν στο 1,3%, γεγονός που δείχνει ότι μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε ελαφρά μεταστροφή που έκλεισε την ψαλίδα και έκανε ακόμη πιο αμφίρροπη την έκβαση του δημοψηφίσματος.

Πάντως, το όριο του στατιστικού λάθους σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης  κινείται στο +/-3,1%.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:05