search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Στις κάλπες οι Έλληνες για το κρίσιμο δημοψήφισμα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

05.07.2015 04:57
Στις κάλπες οι Έλληνες για το κρίσιμο δημοψήφισμα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) - Media

Έκλεισαν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες για το πρώτο δημοψήφισμα μετά από 41 χρόνια. Προβάδισμα στο “ΟΧΙ” δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

 

Έκλεισαν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες για το πρώτο δημοψήφισμα μετά από 41 χρόνια. Προβάδισμα στο “ΟΧΙ” δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

 

20:50 Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

20:40 Η εταιρεία Singular Logic με καταμετρημένο περίπου το 20% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, στην πρώτη επίσημη εκτίμηση ανακοίνωσε ότι το ποσοστό υπέρ του «όχι» θα ξεπεράσει το 61%.

20:20 Σημαντικό μήνυμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες προς την Ευρώπη ήταν αυτό που έστειλε σήμερα ο ελληνικός λαός, ανέφερε πριν από λίγο κυβερνητική πηγή. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα και η ομοψυχία, ανέφερε η ίδια πηγή.

20:15 Με καταμετρημένο το 8,3% των ψηφοδελτίων στην Eπικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 59,9% και το «ναι» ποσοστό 40,1%. Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια είναι 5,5%. Η συμμετοχή φτάνει στο 53,8%.

20:05 Βούτσης: Θέλω να δηλώσω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την διενέργεια του δημοψηφίσματος. Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης και συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 41 χρόνια μετά είχαμε δημοψήφισμα μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή αίσθηση συνηγορεί πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που έγινε το δημοψήφισμα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου. Η συμβολή όλων ήταν αποφασιστική, ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας. Μία υποδειγματική και δημοκρατική συμπεριφορά, ενός μεγάλου ποσοστού, πάνω από 50% επί του συνολικού αριθμού ψηφοφόρων εντός και εκτός Ελλάδας.

19:55 Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1: «Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός έχει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δόθηκε αυτή η εντολή και αυτό από μόνο του πραγματικά την αναβαθμίζει ποιοτικά. Πρέπει από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση, σε πιο στέρεες βάσεις».

19:50 Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, στις Βρυξέλλες αύριο θα συνεδριάσει το Euro Working Group ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

19:40 Λίγη ώρα μετά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έφεραν το «Όχι» να προηγείται με μικρή διαφορά, ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter για τη δήλωσή του περί συμφωνίας εντός 24 ωρών εάν η κάλπη έβγαζε «Όχι»:

 

19:32 Στην Ελλάδα έχει στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον αναμένοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχει κατακλυστεί από πάρα πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συντριπτική είναι η παρουσία των ξένων απεσταλμένων των ΜΜΕ και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ξεπερνούν τους 540 που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα.

Εκτός από τις χώρες της ΕΕ έχουν έρθει να καλύψουν τα γεγονότα δημοσιογράφοι από ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κολομβία, Ρωσία, Ιράν και Αίγυπτο.

19:30 Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κορυφαία κομματικά στελέχη εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ομαλό κλίμα που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις πρώτες απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή στελεχών και υπουργών, όπου έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι σε όλες τις εμφανίσεις τους, υπουργοί και κομματικά στελέχη θα πρέπει να υπογραμμίζουν την σημασία της εθνικής ενότητας.

19:25 Στις επτά το απόγευμα μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από όπου θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

19:10: Έκλεισαν οι κάλπες-Προβάδισμα στο «ΟΧΙ» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν τα κανάλια αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών, φέρεται να έχει το «ΟΧΙ». Η εκτίμηση των δημοσκόπων είναι πως η επικράτηση φαίνεται οριακή αλλά σαφής για το «ΟΧΙ».

Marc για τον Alpha:

ΟΧΙ 49,5-54,5

ΝΑΙ 45,5-50,5

Metron Analysis για τον ANT1      

ΟΧΙ 50-54

ΝΑΙ 46-50

GPO για Mega

ΟΧΙ 51.5

ΝΑΙ 48.5

MRB για STAR

ΟΧΙ 51.5

ΝΑΙ 48.5

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΣΚΑΙ

ΟΧΙ 49-54

ΝΑΙ 46-51

18:50 Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του προέδρου τους Πάνου Καμμένου, ανακοίνωσαν εμπάργκο στον ΣΚΑΪ.

 

18:30 Σε ήρεμο κλίμα βαίνει προς την ολοκλήρωση της η διαδικασία του δημοψηφίσματος, με τους ψηφοφόρους της «τελευταίας στιγμής» να πηγαίνουν στα εκλογικά τους τμήματα, πριν το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00.

Έτσι, συνεχίζεται η ομαλή ροή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή αναμένεται να είναι στο όριο των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κοντά στο 65% δηλαδή.

18:20 Αναστέλλει, σήμερα και αύριο, τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

17.30: Έγκυρο θεωρείται το ψηφοδέλτιο το οποίο φέρει σταυρό προτίµησης σηµειωµένο κακότεχνα, ο οποίος δεν έχει τις γραµµές του εντελώς κάθετες µεταξύ τους ή απόλυτα ευθείες ή σχηµατίστηκε µε περισσότερες από µία προσπάθειες του εκλογέα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

16.30 Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης εξέφρασε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένος πως το μέλλον στη ζώνη του ευρώ «δεν θα είναι εύκολο».

15.50 Σε μια πλειοψηφία για το «Ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, υπολογίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, θεωρώντας πως «στο τέλος θα νικήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνον για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας και ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον».

15:16 O πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι σε περίπτωση Grexit θα βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειμμα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του. 

15:00 Συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ζητά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η χώρα πρέπει να διασωθεί με υπεύθυνο τρόπο.

14:53 Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επαναλάβει τις συνομιλίες με την Αθήνα “όποια κι αν είναι η έκβαση” του δημοψηφίσματος, λέει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν

14.52: Στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και δήλωσε ότι  «ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν και τον υπερασπίστηκαν», ενώ «θα διαψεύσει εκείνους που τον εκβίασαν και προσπάθησαν να τον φοβίσουν».

14.24 Οι Ευρωπαίοι “δεν θα εγκαταλείψουν” τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα “όχι”, και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

14.15: Αισιόδοξος ότι στο σημερινό δημοψήφισμα θα κερδίσει η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο σχολικό συγκρότημα του «Κουμπέ» ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό λαό, είναι η ώρα της κρίσης. Αισιοδοξούμε και προσεγγίζουμε το δημοψήφισμα με αισιοδοξία ότι θα κερδίσει σήμερα η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, η Ελλάδα που βλέπει στο μέλλον, η Ελλάδα που αφήνει πίσω της το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Η προοπτική αύριο, είναι όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για μια ευρωπαϊκή προοπτική με θετικά σημεία, αυτά για τα οποία έχουμε παλέψει και για τα οποία παλεύει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα είναι η αυριανή ημέρα ο κ. Σταθάκης είπε ότι «με το “Όχι” έχει γίνει σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μια γρήγορη συμφωνία. Συμφωνία επωφελή και για τις δύο πλευρές, σαφώς βελτιωμένη με το ό,τι υπήρχε στο τραπέζι μέχρι χθες, πολύ γρήγορα και εντός της εβδομάδας».

14:12: Υπ. Εσωτερικών: Ομαλά η διαδικασία του δημοψηφίσματος

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του δημοψηφίσματος, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται, «σε συνεχή επικοινωνία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκου Βούτση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνεται ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ή πρόβλημα σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας και γενικότερα στην κοινωνική ζωή που εξελίσσεται ομαλά».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η παρουσία και συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνεται και στο φρόνημα και τη διάθεση του ελληνικού λαού ώστε το κλίμα ηρεμίας και ομαλότητας να κυριαρχήσει μέχρι το πέρας της διαδικασίας.

13.56: Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος: «Πράγματι, το μέλλον αυτό περνάει σήμερα μέσα από την αξιοπρέπεια του λαού μας που αρνείται τα τελεσίγραφα και κοιτάζει μπροστά, μαζί με τους λαούς της Ευρώπης – εκείνους που εκφράζουν τούτες τις μέρες την αλληλεγγύη τους στο λαό μας. Από αύριο, με ελπίδα και σκληρή δουλειά, ξεκινάμε όλοι μαζί την ανοικοδόμηση της πατρίδας και την ανάταξη της οικονομίας».

13.07: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

“Στις τρέχουσες συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ έχει υπάρξει σαφής ότι, αν χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα. Θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία”, δήλωσε ο Κερέ

12.56: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιόφωνο τόνισε σύμφωνα με το Reuters ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εισαγάγει διαφορετικό νόμισμα εάν το «όχι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα

12.26: Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκαν με δηλώσεις τους Ολάντ και Ρέντσι, που κρίνουν απαραίτητη την έναρξη νέων συνομιλιών και διαπραγματεύσεων από Δευτέρα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

12.19: «Μετά από 5 χρόνια αστοχιών και αποτυχιών,ο λαός έχει την ευκαιρία να αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο» δήλωσε ύστερα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Παλαιό Φάληρο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

12.12: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε στη Θεσσαλονίκη: «Αύριο θα ξημερώσει μια ημέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, αισιόδοξη, ευρωπαική. Να κάνει βήματα με ασφάλεια χωρίς να παίζει παιχνίδια εις βάρος του εαυτού της». 

11.15 «Στέλνουμε ηχηρό ναι στην Ευρώπη, την Ελλάδα, το ευρώ με ομοψυχία και ενότητα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100o δημοτικό σχολείο του Νέου Κόσμου.

11.07: «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που τόσο απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην κοινωνία, ότι δεν θα καρποφορήσει» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

11.04: Στα Χανιά ψήφισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε: Αυτό που θέλω να πω στον ελληνικό λαό είναι να ψηφίσουν με σύνεση και υπευθυνότητα. Μας περιμένουν προκλήσεις και κίνδυνοι. Οι ημέρες που θα περάσομε θα είναι δύσκολες. Η ελληνική δημοκρατία θα λύσει όλα τα αδιέξοδα».

10.52: Στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός ψηφίζει σε ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν. Η χώρα χρειάζεται άμεση συμφωνία για βιώσιμη λύση. Για να επιτευχθεί αυτό, η ΔΗΜΑΡ λέει ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη».

10.44: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Γλυφάδα: «Είδαμε να γίνονται διάφορες δήθεν αναλύσεις για έξοδο από το Ευρώ, με απειλές και σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι».

10.42: «Τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας με ετοιμότητα και εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Είτε οι εξελίξεις δρομολογήσουν μνημόνιο είτε ρήξη» επεσήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ψήφισε.

10.30: Στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι γιορτή κι όταν η δημοκρατία νικάει τους φόβους και τους εκβιασμους είναι και λύτρωση. Ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του τη ζωή του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστηκότητα νικαέι την προπαγάνδα του φόβου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για την Ευρώπη. Ισχυρή αποφασιστικότητα όχι μόνο να μείνουμε αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

10.01: Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο 3ο – 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Ο Π. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για το μέλλον του λαού μας. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε με ενότητα. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε, όλοι μαζί».

9.48: Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται σταδιακά στα εκλογικά τμήματα στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η κυβέρνηση.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης τα όποια κενά παρατηρήθηκαν αναπληρώθηκαν από χθες, ενώ και στα 806 εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκαν κανονικά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών.

9.39: Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων ψήφισε σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί θα αρχίσουμε πάλι να δουλεύουμε».

9.18: Η γραμμή της Γαλλίας δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος και τόνισε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Mega, Μαρία Δεναξά.

09.08: Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς. Κατά την έξοδο του δήλωσε: Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη

8.35: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη. Για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων και στα Χανιά ανοικτές παραμένουν από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας.

08.08: Ο εκτελεστικός γραμματέας περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, δήλωσε ότι αποκαταστάθηκε η έλλειψη των φακέλων και ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

7.53: Ψήφισε χωρίς να κάνει δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

 

7.47: Ο πρόεδρος της Singular Logic σε συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι όλα πηγαίνουν καλά και είπε ότι στις 9 το βράδυ μπορεί να υπάρξει μία πρόβλεψη αποτελέσματος. Η πρόβλεψη θα κριθεί από τη διαφορά ανάμεσα στο «ναί» και το «όχι».    

7.10: Ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. “Από αύριο, όλος ο ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο πραγματικό πρόβλημα. Τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

7.00: Άνοιξαν οι κάλπες. Αναφορές για ελλείψεις φακέλων σε εκλογικά κέντρα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14