search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:35
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 06-07-2015

06.07.2015 05:38
«Έφοδος» της Επιθεώρησης Εργασίας στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επομένη του Δημοψηφίσματος.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επομένη του Δημοψηφίσματος.

ΑΥΓΗ: “61% ΟΧΙ στη λιτότητα. Συντριπτική η απάντηση του λαού στους εκβιασμούς και στον φόβο”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Συντριπτική η νίκη του Όχι, με 61,45% στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο ελληνικός λαός μίλησε διά της ψήφου του ανατρέποντας ακόμη και τα κάστρα που μέχρι πρότινος ανήκαν στον συντηρητικό χώρο αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της χώρας και δίνοντας στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή να διαπραγματευτεί για ένα καλύτερο μέλλον”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ευρώπη ακούς; Το θεαματικό 61,3% του “όχι” στο δημοψήφισμα αλλάζει εντυπωσιακά το πολιτικό σκηνικό”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Η Ευρώπη θα ακούσει αυτή τη φορά; Αυτό είναι το ερώτημα του 61,3% στο δημοψήφισμα υπέρ του “όχι”, που αλλάζει εντυπωσιακά το πολιτικό σκηνικό. Ήδη αποφασίστηκε Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη (18:οο) και έκτακτο Eurogroup”.

ΕΘΝΟΣ: “Το σχέδιο Τσίπρα μετά τον σεισμό του 61,3%. Σήμερα συμβούλιο αρχηγών – Αύριο Σύνοδος Κορυφής”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Η σαρωτική επικράτηση του “όχι” με ποσοστό 61,3% διαμόρφωσε νέο πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας, δίνοντας στον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκάλεσε την παραίτηση του αρχηγού της ΝΔ, Α. Σαμαρά”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Η πατρίδα σε κίνδυνο. Αύριο κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Τα εξαγόμενα της κάλπης κατέγραψαν σε όλη την Ελλάδα μια μεγάλη νίκη του “όχι” με ποσοστό άνω του 61%, αναδεικνύοντας τον Αλέξη Τσίπρα πιο ισχυρό στο εσωτερικό της χώρας και του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Από την άλλη, όμως, είναι εξίσου σαφές ότι η επιτυχία αυτή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στη διαχείρισή της από τον πρωθυπουργό στο εξωτερικό, καθώς η πατρίδα μας εισέρχεται σε μεγάλο κίνδυνο”.

ΕΣΤΙΑ: “Η χώρα εισέρχεται σε μεγάλη περιπέτεια με το συντριπτικό “όχι” στο δημοψήφισμα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Ο ελληνικός λαός είπε χθες ένα συντριπτικό “Όχι” με ποσοστό 62% έναντι “Ναι” 38% στο ψευδεπίγραφο και εθνικά επικίνδυνο δημοψήφισμα, το οποίο διοργάνωσε μέσα σε μια εβδομάδα η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερμηνεία του “Όχι” διαφέρει, μεταξύ ελληνικής Κυβερνήσεως και Ευρωπαίων. Ο μεν Πρωθυπουργός θριαμβολογεί για την λαϊκή ετυμηγορία και δηλώνει ότι αυτή ισχυροποιεί την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος. Οι Ευρωπαίοι όμως, έχουν άλλη άποψη”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “ΟΧΙ 61,3% ΝΑΙ 38,7%”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Στην αυριανή σύνοδο κορυφής των χωρών του ευρώ εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον, καθώς οι ηγέτες των 18 κρατών θα κληθούν να συνδιαλλαγούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που θα φτάσει στις Βρυξέλλες με τον “αέρα” του 61,4% του χθεσινού δημοψηφίσματος – ποσοστό που διέψευσε και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις των κυβερνητικών στελεχών’

ESPRESSO: “Αστρολογική βόμβα πάνω από την Ελλάδα. Βαριά πλανητική σκιά στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες”.

Η εφημερίδα αναφέρει πως “Βαριά σκιά πάνω από την Ελλάδα έως και τον Οκτώβριο ρίχνουν τα άστρα, καθώς το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη φέρνει “¨τσουνάμι” δυσάρεστων πολιτικών γεγονότων και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Μεταρρυθμίσεις ή GREXIT. Σύνοδος αγωνίας στις Βρυξέλλες με το πραγματικό δίλημμα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Το πραγματικό δίλημμα της δέσμευσης σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ή της πόρτας που οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με το 61,3% του Όχι στο δημοψήφισμα. Βρυξέλλες και Βερολίνο περιμένουν προτάσεις από την Αθήνα, ενώ η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης θα κρίνει τα πάντα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Συμφωνία ή Grexit μετά το ισχυρό “όχι”. Σήμερα συμβούλιο αρχηγών – Αύριο Σύνοδος Κορυφής- Βαρύ το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Υπό το φως του ηχηρού ΟΧΙ του χθεσινού δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να βρει το νήμα της συνεννόησης με τους εταίρους, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας”.

Kontranews: “Θρίαμβος 61%. Τρέμουν οι τοκογλύφοι το νέο μεγάλο ηγέτη της Ευρώπης. Η επέλαση του Αλέξη αλλάζει τις ισορροπίες στην Ευρώπη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το ελικόπτερο έχει αρχίσει από χθες το βράδυ τις πτήσεις και μεταφέρει στη χωματερή όλα τα μπάζα του χρεοκοπημένου πολιτικού εκδοτικού και οικονομικού συστήματος. Πρώτος επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο ο Αντώνης Σαμαράς. Η απόλυτη συντριβή των δοσίλογων της τρόικας εσωτερικού και το στραπάτσο των ξένων τοκογλύφων, αλλάζει ριζικά το τοπίο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί και δραματικές αλλαγές ισορροπιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Δημοψήφισμα 2015: Κανείς εφησυχασμός, καμιά συναίνεση στις αντιλαϊκές συμφωνίες της “επόμενης μέρας”.

Η εφημερίδα αναφέρει πως “Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη 2015: “Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα.Όσους και όσες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση δηλαδή την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή, στερώντας από το λαό μας το δικαίωμα να το ρίξει μαζικά στην κάλπη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σαρωτικές εξελίξεις μετά το ηχηρό “όχι”. Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σήμερα – Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης αύριο”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Ραγδαίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωζώνης δρομολογεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μετά τη χθεσινή κοινή πρωτοβουλία Μέρκελ-Ολάντ για σύγκληση έκτακτης συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης αύριο στις Βρυξέλλες. Οι πολίτες της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία 61,3% απέρριψαν την πρόταση των δανειστών”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:35