search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Δραγασάκης: «Αναγκαία αναδίπλωση» η αποδοχή της συμφωνίας – Τι είπε για δημοψήφισμα, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και Grexit

15.07.2015 08:24
Δραγασάκης: «Αναγκαία αναδίπλωση» η αποδοχή της συμφωνίας - Τι είπε για δημοψήφισμα, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και Grexit - Media

«Αναγκαία αναδίπλωση» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τη συμφωνία της κυβέρνησης με του δανειστές.

«Αναγκαία αναδίπλωση» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τη συμφωνία της κυβέρνησης με του δανειστές.

«Η αποδοχή της συμφωνίας είναι αναγκαία αναδίπλωση», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ίδια η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η κυβέρνηση πρέπει να δει πώς θα σταθεί απέναντί της, ανέφερε. «Θα την τηρήσουμε; Θα αναζητήσουμε αντισταθμίσματα και παράλληλα μέτρα; Είναι πολλά όσα πρέπει να δούμε», είπε.

Σχολιάζοντας τη χρήση του Grexit ως διαπραγματευτικό εργαλείο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως «η απειλή ότι θα φύγουμε από το ευρώ μοιάζει με τ6ην απειλή της μέλισσας που τσιμπάει μεν, αλλά κατόπιν πεθαίνει».

Ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε ως επιτυχία της συμφωνίας τη διασφάλιση των καταθέσεωνενώ σημείωσε πως σε περίπτωση που η χώρα εξωθείτο σε άτακτη χρεοκοπία, θα ήταν υπό εξέταση κατά πόσο θα προστατεύονταν αποτελεσματικά οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Για εμάς ήταν σημαντικό θέμα να προστατευθούν οι άνθρωποι οι οποίοι, για λόγους ιδεολογικούς, δεν έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, ούτε τα έκρυψαν στο σπίτι τους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως ήταν λανθασμένη η αντίληψη ότι μπορεί να υλοποιηθεί μονομερώς, χωρίς διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως αναζωπύρωσε τις ρεβανσιστικές διαθέσεις των δανειστών, ενώ τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις τελευταίες δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων: «Σοβαρή κυβέρνηση είναι αυτή που καταστρώνει Plan B, όχι αυτή που μιλά προς τα έξω για Plan B».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28