search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:56
MENU CLOSE

Μαρμελάδα Πεπόνι

16.07.2015 11:49
marmelada_peponi.jpg

«Φυλακίζουμε» το αγαπημένο μας φρούτο και το φτιάχνουμε μαρμελάδα, για να την έχουμε όλο το χρόνο. Η ετοιμασία της δεν απαιτεί καθόλου κόπο, παρά μόνο λίγο χρόνο.

 

«Φυλακίζουμε» το αγαπημένο μας φρούτο και το φτιάχνουμε μαρμελάδα, για να την έχουμε όλο το χρόνο. Η ετοιμασία της δεν απαιτεί καθόλου κόπο, παρά μόνο λίγο χρόνο.

2 μέτρια πεπόνια ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 μπαστουνάκια βανίλιας

το ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών

 

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις, σε μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα για να βγάλει το πεπόνι τους χυμούς του.

Ρίχνουμε το πεπόνι με τους χυμούς του σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών.

Τα βάζουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, ώσπου να πήξει η μαρμελάδα.

Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια βανίλιας και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

Όταν ανοίξουμε ένα βάζο και χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα, τη φυλάμε μετά στο ψυγείο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:56