search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας, το Plan B, το hacking και η υποκλοπή των ΑΦΜ

25.07.2015 17:45
Πικρόχολο σχόλιο Τσίπρα για Βαρουφάκη: Η ιστορία δε γράφεται από δήθεν αδικημένους σούπερ ήρωες - Media

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμπλέκει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε plan B που θα μετέτρεπε το ευρώ σε δραχμή «εν μιά νυκτί».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμπλέκει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε plan B που θα μετέτρεπε το ευρώ σε δραχμή «εν μιά νυκτί».

Αυτή τη φορά η Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών σε στελέχη ξένων hedge funds, στις 16 Ιουλίου. Εκεί, φέρεται να, είπε ότι με εντολή του πρωθυπουργού σχεδίαζε (πριν ακόμη από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου) να υποκλέψει τα ΑΦΜ εκατομμυρίων Ελλήνων, με χακάρισμα (hacking)  της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Κατερίνα Σαββαϊδου, είχε διορίσει στο υπουργείο έναν παιδικό του φίλο, ο οποίος και θα έκανε όλη τη «δουλειά». 

Τι θα έκανε ο φίλος του; Θα δημιουργούσε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού» το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό, μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές…

 Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο ο ίδιος την ερμήνευε… διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

 Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωναν παντελή άγνοια για αυτό το σχέδιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29