search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:55
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 30-07-2015

30.07.2015 05:33
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 30-07-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τέρας ο νέος ΕΝΦΙΑ. Χωρίς καμία μείωση στις αντικειμενικές αξίες και φέτος το χαράτσι στα ακίνητα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων-τέρας(!) έρχεται το φθινόπωρο σε 5.800.000 ιδιοκτήτες, που θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια, ίσως και περισσότερα σε σχέση με πέρυσι”.

ΕΘΝΟΣ: “Μερεμέτια σε ακρότητες του ΕΝΦΙΑ. Ποιές αλλαγές προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για άρση των αδικιών”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Μικρές παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ για τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών στα ακίνητα σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Με στόχο είσπραξης εσόδων 2,65 δισ. ευρώ να παραμένει και φέτος, οι αλλαγές θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου. Ελαφρώς κερδισμένοι θα βγουν οι ιδιοκτήτες περιοχών με χαμηλές αντικειμενικές αξίες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σκίζονται” στον ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια που δεν… έσκισαν. Σήμερα κρίνεται στην ΚΕ το μέλλον κόμματος και κυβέρνησης”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Σε μια συνεδρίαση-ορόσημο, στην οποία θα κριθούν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και η ανθεκτικότητά του μπροστά στο ενδεχόμενο της διάσπασης, “προεδρικοί” και “λαφαζανικοί” τίθενται σήμερα αντιμέτωποι στην Κεντρική Επιτροπή”.

ΕΣΤΙΑ: “Υπαρκτός ο κίνδυνος Grexit. Ποιοί επαναφέρουν το ενδεχόμενο και με ποιό σκεπτικό”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Πλανώνται όσοι θεωρούν ότι εξέλιπε ο κίνδυνος του Grexit. Η επιτευχθείσα συμφωνία της 12ης Ιουλίου κατά την σύνοδο των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης και η προσδοκωμένη, εντός του Αυγούστου, υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ασφαλώς απομακρύνουν το ενδεχόμενο της εξόδου μας από την Ευρωζώνη. ‘Ομως ενόσω δεν θα επιτυγχάνεται η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις απαιτήσεις του κοινού νομίσματος, ο κίνδυνος του Grexit θα παραμείνει υπαρκτός”.

Η ΑΥΓΗ: “Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει εκβιασμένη ενότητα. Μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας”, διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής επισημαίνοντας πως είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές αλλά αν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σοκ στην οικονομία, δέος στην κοινωνία. Εφιαλτικές αποτυπώσεις από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “Χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν, εκτιμά η ομάδα των οικονομολόγων της Βουλής που προβλέπει ότι η ύφεση θα κυμανθεί από -2% έως -4%. Θεωρούν ότι η διευθέτηση του χρέους είναι αναγκαία και επισημαίνουν πως η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος θα εξαρτηθεί από την εμπιστοσύνη όπως λέει η Ανγκελα Μέρκελ. Την ίδια ώρα 4 στους 10 ‘Ελληνες έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας του 2009”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ο Τσίπρας “δείχνει” εκλογές. Σφοδρότατη επίθεση στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε.”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Πρόωρες εκλογές πριν από το τέλος του χρόνου, λόγω της σύγκρουσης που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, “έδειξε” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα πριν από τη σημερινή καθοριστική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία προεξοφλείται ότι θα διεξαχθεί σε εκρηκτικό κλίμα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Με φτηνά προπαγανδιστικά κόλπα ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, λέγοντας ότι το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο “δεν είναι δική τους ιδιοκτησία”. Ότι είναι, δήθεν, αναγκασμένοι να το εφαρμόσουν για να σώσουν το λαό. ‘Ομως, η νέα συμφωνία έχει φαρδιά- πλατιά τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του πρωθυπουργού”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Εκλογές στο κόκκινο. Τσίπρας: Χρειάζομαι κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σήμερα η πρώτη αναμέτρηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ευθέως -στη δίωρη συνέντευξή του στον κομματικό ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο- ότι εφόσον επαναβεβαιωθεί και στη διαδικασία ψήφισης του νέου προγράμματος στη Βουλή η αρνητική στάση της μειοψηφίας της Κουμουνδούρου, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προκήρυξη εκλογών”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δύο μάχες τον Αύγουστο. Διμέτωπη προσπάθεια Τσίπρα με δανειστές και εσωκομματική αντιπολίτευση”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της πλειοψηφίας του κόμματος ξεκινά, με τους οιωνούς της διάσπασης να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Σήμερα συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του κόμματος προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή της εσωκομματικής διαδικασίας η οποία θα κρίνει την τύχη του κόμματος και των διαφωνούντων”.

kontranews: “Εκλογές για ισχυρή κυβέρνηση. Τσίπρας: Η καρδιά μου έλεγε να τα βροντήξω και να φύγω, αλλά σκέφθηκα ότι θα έκλειναν όλες τις τράπεζες και θα έχανε ο κόσμος όλα τα λεφτά του”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η άμεση προσφυγή σε εκλογές είναι πλέον μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα, με δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας και αναγκάζεται στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής να στηρίζεται στις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εικόνα κατάρρευσης. ‘Εκθεση-σοκ από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Χάνονται έως 2,8 δισ. την εβδομάδα από το ΑΕΠ έπειτα από την επιβολή των capital controls”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία το τελευταίο εξάμηνο επιδεινώθηκε δραματικά μετά την επιβολή των capital controls. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Κρατικού Προϋπολογισμού της Βουλής η αναγωγή του τριμηνιαίου ΑΕΠ της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε εβδομαδιαία βάση ανέρχεται στα 3,9 δισ. ευρώ”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σε “ναρκοπέδιο” η οικονομία. Πάγωσαν πληρωμές ύψους 10 δισ. ευρώ εξαιτίας των χειρισμών του τελευταίου εξαμήνου”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Τεράστια ζημιά”, που αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που καταγράφει επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας σχεδόν σε όλους τους τομείς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015″.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:55