search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:25
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Ο Μεϊμαράκης συνεχίζει το φλερτ με την Χρυσή Αυγή

21.08.2015 19:20
Γεροβασίλη: Δεν βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας - Media

«Ο Β. Μεϊμαράκης συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή» απαντά η Ο. Γεροβασίλη στις επικρίσεις της ΝΔ για τη διαχείριση των προσφυγικών κυμάτων από τη Συρία.

 

“Η Νέα Δημοκρατία, ή δεν γνωρίζει σε ποιο θέμα αναφέρεται, ή σκόπιμα σπεκουλάρει πάνω στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία προκειμένου να αντλήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή” σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωση-απάντηση που εξέδωσε στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη για το “μεταναστευτικό”.

“Δεν είναι δυνατό να σχολιάζει με εγκληματική ανευθυνότητα μία ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, που ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση. Εμπλέκοντας μάλιστα, ακόμη πιο ανεύθυνα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες” αναφέρει η κ. Γεροβασίλη. “Μόνο την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Αυγούστου, 24.000 άνθρωποι έφτασαν στα παράλια των ελληνικών νησιών, στην μέγιστη πλειονότητά τους πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Συρία (το 82% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ)” επισημαίνει.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει επιπλέον ότι “ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά τη ρητορική της προηγούμενης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή”. “Τα πρόσωπα αλλάζουν. Η επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ παραμένει η ίδια” σχολιάζει.

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά πως «η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες”.

Χαρακτηριστικά, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν μέσα σε πέντε ημέρες 7.000 άτομα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταυτοποιήσει 8.000 σε διάρκεια τεσσάρων ετών και πως, επιπλέον, δρομολογήθηκε η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου δημιουργούνται χώροι υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες όπως αυτός του Ελαιώνα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:25