search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Είμαστε συνεχιστές του ΕΑΜ και της κυβέρνησης του βουνού

02.09.2015 13:06
Λαφαζάνης: Είμαστε συνεχιστές του ΕΑΜ και της κυβέρνησης του βουνού - Media

Με αναφορές στο ΕΑΜ και την κυβέρνηση του βουνού και παρουσία, μεταξύ άλλων, των Ραχήλ Μακρή, Νάντιας Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεωτσάκου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε την προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας και έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος.

Με αναφορές στο ΕΑΜ και την κυβέρνηση του βουνού και παρουσία, μεταξύ άλλων, των Ραχήλ Μακρή, Νάντιας Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεωτσάκου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε την προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας και έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος.

Η Λαϊκή Ενότητα γεννήθηκε με ταχύτητα αστραπής, σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης, προκειμένου να υπάρξει ένα δυνατό και αποφασιστικό εγχείρημα ως ριζοσπαστική απάντηση στο νέο μνημονιακό συνεταιρισμό της απερχόμενης κυβέρνησης με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

«Η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα. Είναι μέτωπο που φιλοδοξεί να αντιπροσωπεύσει αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις, που στοχεύουν σε νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η ΛΑΕ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει αρχηγικό μόρφωμα και δεν θα γίνει μονολιθικό κόμμα, όπως ορισμένες δυνάμεις της Αριστεράς», ανάφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Επιθυμούμε άμεση συμμετοχή μελών μας στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε πρωτότυπο πείραμα δημοκρατίας, που πρωτοεμφανίστηκε από το ΕΑΜ και την κυβέρνηση των βουνών», είπε.  
 

Η προγραμματική διακήρυξη

Η προγραμματική διακήρυξη του νεοσύστατου μετώπου περιλαμβάνει τα εξής:

– Ακύρωση του τρίτου μνημονίου μαζί με τα προηγούμενα και – τέλος στην πολιτική λιτότητας.
– Κατάργηση όλων των μειώσεων μισθών και συντάξεων του 3ου Μνημονίου
– Καταργείται η αύξηση ΦΠΑ
– Στόχος η αύξηση μισθών και συντάξεων
– Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων
– Τέρμα στη φορο-λεηλασία μικρομεσαίων εισοδημάτων
– Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλα τα εισοδήματα
– Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με νέους δίκαιους δείκτες φορολόγησης, που βασίζονται στα πραγματικά εισοδήματα
– Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών με εγγύηση καταθέσεων
– Νέος ρόλος τραπεζών με αναπτυξιακό κοινωνικό πρόσημο
– Αποφασιστική σεισάχθεια που ειναι απαραίτητη
– Κατάργηση ΤΑΙΠΕΔ και δεν ιδρύεται το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων
– Σταματάμε τις ιδιωτικοποιήσεις
– Ματαιώνουμε ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνικού
– Εκμετάλλευση δημοσίων στρατηγικών επιχειρήσεων με κρατικοποιήσεις
– Σταματάμε τη διάλυση και συρρίκνωση της ΔΕΗ.
– Αποκατάσταση ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία για αναπτυξιακή τροχιά.
– Χρηματοδότηση στην οικονομία για διαμόρφωση μεγάλου δημοσίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
– Θα χρηματοδοτήσουμε με ευνοϊκούς όρους την ελληνική οικονομία, χωρίς τα στενά τραπεζικά κριτήρια και την τραπεζική διαφθορά. Νέα κριτήρια, που θα περιέχουν και ρίσκο, ανοικτά προς τη μικρομεσαία επιχείρηση
– Προχωρούμε σε σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
– Φέρνουμε τη δημοκρατία με το λαό κυρίαρχο και συμμέτοχο. Σήμερα έχουμε δικτατορία μνημονιακή του χρηματιστικού κεφαλαίου και του ευρώ. Τέρμα οι εκβιασμοί.
– Κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Τέρμα σε πολιτικές εθνικής υποτέλειας. Δράσεις διεθνών ενεργειακών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνο ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο.

Ως προϋπόθεση για την εφαρμογή των παραπάνω η Λαϊκή Ενότητα θέτει την έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς, σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, «είναι αδύνατο εντός ευρώ να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο προοδευτικό πρόγραμμα, όχι γιατί έχουμε προκατάληψη, αλλά γιατί το ευρώ και η ευρωζώνη δεν είναι απλά ένα συμμαχικό σχήμα, αλλά σχήμα εκθεμελίωσης της χώρας μας».

«Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας στο ευρώ. Θέλει εθνικό νόμισμα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ, αλλά εργαλείο, για να ανοίξουμε προοδευτικό και αναπτυξιακό δρόμο για τη χώρα. Θα μας δώσει ευχέρεια για ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, θα αυξήσει τις εξαγωγές, θα μειώσει τις εισαγωγές και θα τονώσει τον τουρισμό», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10