search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Η Παλαιστινιακή σημαία θα υψωθεί στην έδρα του ΟΗΕ – Απείχε η Ελλάδα από την ιστορική ψηφοφορία

11.09.2015 14:08
Η Παλαιστινιακή σημαία θα υψωθεί στην έδρα του ΟΗΕ - Απείχε η Ελλάδα από την ιστορική ψηφοφορία - Media

Έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα κυματίζει στο εξής η σημαία της Παλαιστίνης, ανάμεσα στων υπολοίπων κρατών – μελών του Οργανισμού.

Έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα κυματίζει στο εξής η σημαία της Παλαιστίνης, ανάμεσα στων υπολοίπων κρατών – μελών του Οργανισμού.

Στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στην έδρα του ΟΗΕ 119 κράτη υπερψήφισαν την πρόταση για έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας, 8 την καταψήφισαν και 45 κράτη – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – απείχαν.

Στις 119 χώρες συμπεριλαμβάνονται οι Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Μάλτα και Πολωνία.

Εκτός από την Ελλάδα απείχαν ακόμα, μεταξύ άλλων, η Γερμανία και η Κύπρος, ενώ στα κράτη που καταψήφισαν την πρόταση περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ραμί Χαμνταλαχ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

«Πρόκειται για ένα βήμα προς την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ», είπε ο Χαμνταλαχ.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η ιστορική απόφαση του ΟΗΕ θα εντείνει την ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Τα εδάφη της Παλαιστίνης βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, με την παλαιστινιακή αρχή να ελπίζει ότι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ θα συμβάλει στον τερματισμό της κατοχής.

Ωστόσο σχετική εισήγηση της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ μπλοκαρίστηκε από τις ΗΠΑ, που άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46